Ze houden hem aan voor het rijden onder invloed en hij probeert van plaats te wisselen met zijn hond

Janine image
door Janine

24 Juni 2023

Ze houden hem aan voor het rijden onder invloed en hij probeert van plaats te wisselen met zijn hond
Advertisement

Als het moeilijk wordt en je beseft dat je in de problemen zit, kan het gebeuren dat je besluit creatief te handelen en met beslist bizarre oplossingen komt.

Dit is precies hoe we de episode zouden kunnen samenvatten waarin een Amerikaanse automobilist uit Springfield, Colorado, door de politie werd “betrapt” terwijl hij aan het rijden was nadat hij alcohol had gedronken. Een boete of arrestatie wilde de man echt niet accepteren, dus probeerde hij op zijn trouwe viervoeter te vertrouwen. Helaas voor hem was het echter geen succes, maar het verhaal ging de wereld rond en trok de nieuwsgierigheid en ironie van veel mensen: laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via BBC

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De politie van Springfield vertelde het verhaal zelf via een bericht dat op hun Facebook-pagina verscheen. De bestuurder in kwestie reed ruimschoots boven de maximumsnelheid in een straat in de stad toen agenten hem aanhielden. Op dat moment begrepen de politieagenten duidelijk dat de man niet nuchter was, maar ze hadden nooit verwacht dat hij het op zijn zachtst gezegd absurde manier zou proberen te verbergen.

De automobilist probeerde in feite met zijn hond van plaats te wisselen, stapte vervolgens uit de passagierszijde van de auto en verklaarde dat hij niet degene was die reed. De agenten keken met verbijstering naar de poging, maar blokkeerden hem eenmaal uit het voertuig, toen de man probeerde te ontsnappen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Uiteindelijk kwam de merkwaardige enscenering om zijn onschuld te bewijzen hem duur te staan: de man werd eerst naar het ziekenhuis gebracht voor controle van zijn gezondheidstoestand en vervolgens gearresteerd op basis van verschillende aanklachten tegen hem, uiteraard inclusief rijden onder invloed, te hard rijden en verzet tegen een ambtenaar.

Kortom: het liep niet goed voor hem af en de arme hond die, van alles niet op de hoogte, de schuld van zijn baasje op zich had moeten nemen, werd gelukkig toevertrouwd aan een kennis om voor hem te zorgen terwijl de automobilist in de gevangenis zat. Terwijl het verhaal ons aan de ene kant serieus doet nadenken over de gevaren van rijden onder invloed, deed het aan de andere kant veel mensen glimlachen, juist vanwege de gedurfde "truc" die de bestuurder wilde toepassen.

Wat vind jij? Ongelooflijk, nietwaar?

Advertisement