Dit meisje geeft haar hond 100% veganistische gerechten: "iedereen zou hetzelfde moeten doen" - Curioctopus.nl
x
Dit meisje geeft haar hond 100% veganistische…
Paniekaanvallen: hoe om te gaan met de gevoelens van fysiek en mentaal ongemak die binnen enkele minuten optreden 20 grappige foto's van ondeugende katten die zonder duidelijke logica liever in alternatieve mandjes sliepen

Dit meisje geeft haar hond 100% veganistische gerechten: "iedereen zou hetzelfde moeten doen"

24 Januari 2021 • Door Janine
1.373
Advertisement

Biefstuk, gehaktballen, kip - als je aan het dieet van een hond denkt, zullen velen zeker aan dit soort voedsel denken. Toch is dit niet altijd zo vanzelfsprekend. Afgaande op de keuze van de vrouw over wie we je gaan vertellen - en vele andere mensen over de hele wereld - lijkt het erop dat vegetarische en veganistische diëten ook terrein winnen bij viervoeters.

Je leest het goed: de 26-jarige Rebecca Nadler geeft haar hond Ella al een paar jaar een 100% veganistisch dieet en ze kon niet tevredener zijn met haar keuze, ze nodigt alle hondenbezitters zelfs uit om haar voorbeeld te volgen.

via: Metro

Hoewel het voor sommigen misschien vreemd lijkt of misschien niet voldoet aan het voedsel dat een hond hoort te eten, verzekert Rebecca dat haar Ella in uitstekende gezondheid verkeert. Net als haar baasje, maakt ze gevarieerde en rigoureus bereide maaltijden klaar, gezond en gebaseerd op de producten die door de natuur worden aangeboden en die, zoals Rebecca verzekerde, haar zelfs bespaart op het maandelijkse budget dat bestemd is voor de uitgaven voor haar hond.

Volkorenpasta, kikkererwten, linzen, zoete aardappelen, lijnzaad, wortelen, fruit en smoothies: dit zijn slechts enkele van de veganistische gerechten die het meisje klaarmaakt, zowel voor haar als voor haar onafscheidelijke hond. Ze wordt echt met alle respect behandeld, vooral als het om haar voeding gaat. Rebecca zorgt er altijd voor dat ze voldoende gehydrateerd is en dat haar maaltijden alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten, van eiwitten tot vitamines.

Advertisement

“Als ik voor mezelf kook, maak ik ook altijd iets extra's voor haar”, zei het meisje. Voordat ze Ella adopteerde, had ze een andere hond die ze een op vlees gebaseerd dieet gaf, en toen ze zelf veganist werd, dacht ze dat deze keuze ook tot het dier kon worden uitgebreid.

Absoluut een alternatieve benadering, die Rebecca heeft besloten met iedereen te delen. Hoewel er geen gebrek is aan negatieve commentaren en kritiek op haar keuze, van mensen die haar ervan beschuldigen de hond "uitgehongerd" te hebben, is Rebecca meer dan ooit overtuigd van haar missie. "Ik breng haar regelmatig naar de dierenarts en ze heeft nog nooit gezondheidsproblemen gehad - zo merkte ze op - honden hoeven niet per se eiwitten uit vlees te halen. Hierdoor schaden we andere dieren niet en eten we gezond".

Wat vind jij? Zou je je hond een veganistisch dieet laten proberen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt