Dit meisje geeft haar hond 100% veganistische gerechten: "iedereen zou hetzelfde moeten doen"

Janine image
door Janine

24 Januari 2021

Dit meisje geeft haar hond 100% veganistische gerechten: "iedereen zou hetzelfde moeten doen"
Advertisement

Biefstuk, gehaktballen, kip - als je aan het dieet van een hond denkt, zullen velen zeker aan dit soort voedsel denken. Toch is dit niet altijd zo vanzelfsprekend. Afgaande op de keuze van de vrouw over wie we je gaan vertellen - en vele andere mensen over de hele wereld - lijkt het erop dat vegetarische en veganistische diëten ook terrein winnen bij viervoeters.

Je leest het goed: de 26-jarige Rebecca Nadler geeft haar hond Ella al een paar jaar een 100% veganistisch dieet en ze kon niet tevredener zijn met haar keuze, ze nodigt alle hondenbezitters zelfs uit om haar voorbeeld te volgen.

via Metro

Advertisement
doggovegan/Instagram

doggovegan/Instagram

Hoewel het voor sommigen misschien vreemd lijkt of misschien niet voldoet aan het voedsel dat een hond hoort te eten, verzekert Rebecca dat haar Ella in uitstekende gezondheid verkeert. Net als haar baasje, maakt ze gevarieerde en rigoureus bereide maaltijden klaar, gezond en gebaseerd op de producten die door de natuur worden aangeboden en die, zoals Rebecca verzekerde, haar zelfs bespaart op het maandelijkse budget dat bestemd is voor de uitgaven voor haar hond.

Advertisement

doggovegan/Instagram

Volkorenpasta, kikkererwten, linzen, zoete aardappelen, lijnzaad, wortelen, fruit en smoothies: dit zijn slechts enkele van de veganistische gerechten die het meisje klaarmaakt, zowel voor haar als voor haar onafscheidelijke hond. Ze wordt echt met alle respect behandeld, vooral als het om haar voeding gaat. Rebecca zorgt er altijd voor dat ze voldoende gehydrateerd is en dat haar maaltijden alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten, van eiwitten tot vitamines.

“Als ik voor mezelf kook, maak ik ook altijd iets extra's voor haar”, zei het meisje. Voordat ze Ella adopteerde, had ze een andere hond die ze een op vlees gebaseerd dieet gaf, en toen ze zelf veganist werd, dacht ze dat deze keuze ook tot het dier kon worden uitgebreid.

Absoluut een alternatieve benadering, die Rebecca heeft besloten met iedereen te delen. Hoewel er geen gebrek is aan negatieve commentaren en kritiek op haar keuze, van mensen die haar ervan beschuldigen de hond "uitgehongerd" te hebben, is Rebecca meer dan ooit overtuigd van haar missie. "Ik breng haar regelmatig naar de dierenarts en ze heeft nog nooit gezondheidsproblemen gehad - zo merkte ze op - honden hoeven niet per se eiwitten uit vlees te halen. Hierdoor schaden we andere dieren niet en eten we gezond".

Wat vind jij? Zou je je hond een veganistisch dieet laten proberen?

Advertisement