"Mijn hond blijft maar naar me staren, het maakt me ongemakkelijk": de uitbarsting van een vrouw

Janine image
door Janine

18 Februari 2022

"Mijn hond blijft maar naar me staren, het maakt me ongemakkelijk": de uitbarsting van een vrouw
Advertisement

Wie zei dat leven met honden altijd synoniem is met geluk en rust? Volgens het verhaal dat we je gaan vertellen, lijkt het erop dat vertrouwde viervoeters soms hun uiterste best doen om ons een beetje ongemakkelijk te laten voelen. Als je denkt dat dit niet mogelijk is, lees dan wat er is gebeurd met de vrouw waarover we je gaan vertellen, de hoofdpersoon van een nogal bizar verhaal dat ze op Reddit deelde.

Een situatie waarin misschien andere mensen zich bevonden, de situatie die de auteur van het bericht heeft ervaren, waarbij ze verklaarde dat ze een sterke nervositeit voelde, en besloot het ook openbaar te maken en mensen om een ​​mening te vragen.

via Upper_Treacle9975/reddit

Advertisement
Rennett Stowe/Flickr - Not the actual photo

Rennett Stowe/Flickr - Not the actual photo

"Mijn hond blijft maar naar me staren en ik word er zenuwachtig van." Dit is de titel van het bericht dat op Reddit is geschreven door de gebruikster die bekend staat als Upper_Treacle9975. Een zin die geen ruimte laat voor al te veel misverstanden en die, als het je aan de ene kant kan doen glimlachen als je aan een ietwat vreemde situatie denkt, aan de andere kant een ernstig en echt ongemak uitdrukt.

"Mijn vriend en ik hebben haar ongeveer 9 maanden geleden geadopteerd - zei ze - ik breng veel tijd alleen thuis met haar door en ze heeft een sterke gehechtheid aan mij ontwikkeld. Een gehechtheid die zo groot is, vooral voor mij, dat ik er zenuwachtig van word. Soms voel ik me echt ongemakkelijk - vervolgde de vrouw, het probleem uitleggend - omdat elke keer dat ik opkijk, zie dat ze roerloos naar me staart".

Als je haar woorden leest, is het niet moeilijk om het probleem te begrijpen. "Ze kijkt me altijd aan, altijd vlak bij me, recht onder mijn voeten - zei ze nogmaals - als ik haar zeg opzij te gaan, houdt ze nog steeds oogcontact en valt ze vaak zelfs in slaap met haar ogen open terwijl ze naar me kijkt. Het is verontrustend".

Advertisement
Maxpixel - Not the actual photo

Maxpixel - Not the actual photo

De auteur van de post vertelde dat ze haar hele leven honden had gehad, en zei ook dat ze als verzorgster in een asiel had gewerkt, maar zich nooit zo ongemakkelijk had gevoeld als bij haar huidige hond. Het had ook weinig zin om de dierenarts te raadplegen, die haar adviseerde nog even te wachten om te zien of deze uitingen van angst bij het dier zouden verdwijnen.

"Ze wordt verwend en heel goed behandeld, ze heeft veel speeltjes, we laten haar elke dag uit en we proberen haar veel genegenheid te geven - schreef de vrouw - maar het feit dat ze me constant observeert, is verstikkend en uitputtend, nu wil ik haar niet meer om me heen en ik moet toegeven dat ik haar vaker in haar kooi zet. Dit geeft me een heel slecht gevoel, omdat ik het gevoel heb dat ik haar slecht behandel. Hebben jullie iets soortgelijks meegemaakt?"

De vrouw besluit en vraagt ​​gebruikers om een ​​mening over de situatie. En de antwoorden van de mensen lieten niet lang op zich wachten. Velen hebben de auteur van de post geadviseerd om te proberen meer tijd aan de hond te besteden en, indien mogelijk, haar te laten uitrazen en moe te laten worden, zodat ze haar energie kan kwijtraken. Hoewel de vrouw heeft verzekerd dat dit al gebeurt, zijn de mensen die haar hebben geantwoord ervan overtuigd dat ze nog iets meer kan doen.

Wat denk jij? Heb je je ooit in zo'n situatie bevonden met een hond?

Advertisement