Er is een vierde arm in de afbeelding aanwezig: kun je hem zien?

Janine image
door Janine

21 Februari 2022

Er is een vierde arm in de afbeelding aanwezig: kun je hem zien?
Advertisement

Het is niet altijd mogelijk om overal direct een antwoord op te geven. Er zijn vragen die moeten worden herlezen, verwerkt, waarover moet worden nagedacht en een motivatie nodig is. Hetzelfde gebeurt met afbeeldingen: we slagen er niet altijd in om ze op het eerste gezicht te ontcijferen. Sommige zijn abstract, verwrongen en het is niet gemakkelijk om hun betekenis te vatten: het gebeurt vaak met schilderijen. Maar ook foto's kunnen onze ogen bedriegen en onze waarneming komt niet overeen met de werkelijkheid. Bij deze afbeelding is dat het geval.

Advertisement
JenMsft Twitter

JenMsft Twitter

Deze foto, oorspronkelijk gepubliceerd op Reddit, werd al snel ook populair op veel sociale netwerken. Waarom? Wat is zijn eigenaardigheid? Op de afbeelding zien we drie armen en vier kleine flesjes. De hoofdrolspelers lijken een wandeling te hebben gemaakt en het lijkt erop dat ze het bereiken van de top vieren. Maar er klopt iets niet: er zijn vier flessen, maar er zijn maar drie armen. De fles aan de linkerkant lijkt op het eerste gezicht bijna als bij toverslag in de lucht te hangen. Waar is de arm en de hand die hem vasthoudt? Een Twitter-gebruiker, genaamd JenMsft, stelde deze uitdaging opnieuw voor en zei: "Mijn brein weigert te geloven dat er 4 mensen op deze foto staan."

Hoe lang heb je erover gedaan om de arm te zien? De fles hangt niet in de lucht: de ontbrekende arm is er, maar is perfect gecamoufleerd met de achtergrond: de arm is gecamoufleerd met het rotsachtige pad terwijl de hand, met de handschoen aan, is gecamoufleerd met de wandelbroek. De afbeelding had onmiddellijk succes en het internet bleek opnieuw geïntrigeerd door deze optische illusies die onze waarneming in de problemen wisten te brengen. Honderden reacties zijn gepubliceerd: gebruikers hebben verwarring en verbijstering getoond: sommigen hebben zelfs de hulp van een vriend of partner gevraagd om de afbeelding te kunnen identificeren. De praktisch perfecte camouflage slaagde er in om veel ogen te misleiden. Is het je gelukt om de vierde arm te zien? Hoe lang heb je erover gedaan?

Advertisement