De onzichtbare vrouw verborgen in de bergen: de optische illusie die onze ogen bedriegt

Janine image
door Janine

26 Januari 2022

De onzichtbare vrouw verborgen in de bergen: de optische illusie die onze ogen bedriegt
Advertisement

Heb je ooit gedacht: ik kan mijn ogen niet geloven? Soms worden we geconfronteerd met situaties die ons sprakeloos maken. Om nog maar te zwijgen van wat er elke dag op internet wordt gepubliceerd. We zien van alles: foto's, spelletjes, soms video's, allemaal ontworpen om de meest verbazingwekkende optische illusie te creëren.

Vaak zijn zijn ze zo goed uitgewerkt dat ze zelfs de beste waarnemer bedriegen. En de individuele perceptie van ieder van ons is op geen enkele manier verbonden met onze capaciteiten of met onze aandacht. We hebben gewoon te maken met een goed verpakt "bedrog". De maker van de foto die we je gaan laten zien, weet er alles van. Klaar om jezelf te testen?

Advertisement
Mystical cat/reddit

Mystical cat/reddit

Kijk goed naar deze foto: wat zie je? Sneeuw, bomen en... een paar benen op een snowboard? Op het eerste gezicht zou het er zo uitzien. In werkelijkheid zijn de voeten en benen gehuld in een witte broek van een vrouw die zich meesterlijk tussen de bomen verstopt.

Heb je haar al gezien of weet je het niet zeker? Kijk eens goed.

De foto, gepost door Reddit-gebruiker Mystical_Cat, deed al snel de ronde op internet en zorgde voor een groot aantal reacties. Van een wandelaar die zijn benen en snowboard vergeet in de sneeuw, tot de perceptie van een vrouw die veel groter is dan normaal: de reacties waren zo talrijk en allemaal verschillend van elkaar. Als je het nog steeds niet begrijpt, nodigen we je nogmaals uit om naar de afbeelding te kijken. De vrouw is bijna volledig onzichtbaar of, indien gevonden, lijkt ze "uitvergroot" dankzij het schaduwspel dat op de bomen wordt gecreëerd. Een werkelijk geweldige truc en weergave. Het is moeilijk om het te zien, maar dat is nou juist wat we leuk vinden.

Afgezien van een moment van ontspanning, had de foto ook de verdienste om serieuzere reflecties uit te lokken. Onder de gebruikers die een opmerking hebben achtergelaten, zijn er mensen die het spel als voorwendsel hebben gebruikt om een ​​belangrijk bericht naar bergliefhebbers te sturen. "De foto moet als les dienen. - schreef gebruiker TheTattedspider - Als je activiteiten in de bergen doet, is het altijd raadzaam om felgekleurde kleding te dragen. We moeten geen kleuren gebruiken die ons camoufleren en ons onzichtbaar maken. Het kan essentieel zijn, vooral in situaties van moeilijkheden - concludeerde hij. Een nuttig advies om in gedachten te houden bij de beslissing om een ​​tocht door de sneeuw te maken.

Complimenten dus aan de auteur van de foto voor zijn geestige en ironische creativiteit, en ook voor het feit dat hij ons indirect een goede suggestie heeft gegeven.

En jij, heb jij de vrouw kunnen zien?

Advertisement