Een man zoekt zijn geliefde en vindt haar niet, maar ze is vlakbij hem: kun jij haar zien?

Janine

03 September 2021

Een man zoekt zijn geliefde en vindt haar niet, maar ze is vlakbij hem: kun jij haar zien?
Advertisement

Optische illusies zijn een echte uitdaging voor onze hersenen: ze vereisen een goede concentratie, een groot waarnemingsvermogen en een bijzondere neiging om details op te merken. Soms ligt de oplossing voor het ontcijferen van een bepaald beeld recht onder onze ogen, maar we merken het niet op: misschien omdat we te gewend zijn om aan de oppervlakte te blijven hangen, maar te vaak doen we er langer over dan nodig is om het visuele raadsel op te lossen. Maar het overkomt iedereen, en dat is het leuke en stimulerende aan de optische illusie: per definitie is het elke illusie die het menselijke visuele apparaat bedriegt.

via whattolaugh

Advertisement

whattolaugh

Het beeld dat we gaan voorstellen verscheen, samen met andere optische puzzels, in een Amerikaans tijdschrift in 1880: het vergt veel aandacht, zowel visueel als mentaal. We zien een man, gekleed in kleding van andere tijden, in een bos. Hij heeft zijn hand uitgestrekt, hij loopt en lijkt haast te hebben: hij is op zoek naar zijn geliefde. Er lijkt niets anders achter deze simpele afbeelding te zitten, toch? Maar in werkelijkheid is er een vrouw: de geliefde die de man met veel moeite zoekt. We geven je een tip: ze is vlak naast hem.

whattolaugh

Dit beeld heeft veel mensen in moeilijkheden gebracht die, ondanks het feit dat ze zich bewust waren van het feit dat er een ander figuur aanwezig was, het niet onmiddellijk konden vinden: we staan ​​op het punt je de oplossing te geven en je het gezicht van de vrouw te laten zien. Maar vertel ons eerst: heb je het binnen vijf seconden kunnen zien? Slechts een klein percentage van degenen die de afbeelding zagen, slaagde erin de visuele puzzel in deze korte tijd op te lossen. Dit komt omdat, wanneer onze ogen de beelden zien, ze deze in een tiende van een seconde verzenden en verwerken: pas daarna organiseren de hersenen de informatie om het te begrijpen. De optische illusie treedt in feite op wanneer de hersenen niet in staat zijn om informatie onmiddellijk logisch te categoriseren. Hier is de afbeelding met de oplossing. Wist jij het gezicht van de geliefde in een paar seconden te identificeren? Als het je is gelukt, en je hebt het gezicht onder de arm van de man geïdentificeerd, feliciteren we je: je hersenen wisten de informatie snel en correct te verwerken en categoriseren.

Advertisement