De optische illusie die de ronde doet op het web, slaagt erin om gebruikers in verwarring te brengen

Janine image
door Janine

18 Maart 2023

De optische illusie die de ronde doet op het web, slaagt erin om gebruikers in verwarring te brengen
Advertisement

Sommige afbeeldingen lijken te zijn gemaakt om puzzels en hersenkrakers te bevatten, waardoor mensen ze minutenlang kunnen observeren voordat ze hun context en betekenis kunnen begrijpen. Optische illusies worden zo genoemd vanwege hun vermogen om iets anders te laten zien dan wat ze werkelijk zijn en alleen een zeer zorgvuldige blik kan het mysterie onthullen om "het goed te zien". Wat we je gaan laten zien, heeft veel gebruikers in de problemen gebracht, die bij de eerste poging niet konden ontcijferen wat ze waarnamen. Probeer jezelf uit te dagen en vertel ons wat je ziet.

via Times Now News

 Muhammad/Twitter

Muhammad/Twitter

Op het eerste gezicht lijkt het beeld een suggestief, fascinerend en lichtelijk verontrustend scenario te tonen: een storm die 's nachts over het strand raast. Aangezien dit echter een optische illusie is, kan het nauwelijks zijn wat het lijkt. De merkwaardige foto werd gepost door de Twitter-gebruiker Muhammad, via zijn account @nxyxm, waardoor zijn volgers overgeleverd waren aan verwarring toen ze de woorden lazen: "Als je een strand, de oceaanhemel, de rotsen en de sterren kunt zien, dan zijn een artiest, maar..."

Muhammed voltooide de zin, maar we willen het mysterie nog niet aan u onthullen, dus concentreer u en probeer te begrijpen wat deze afbeelding werkelijk weergeeft. Denk aan het zand, de beukende golven, hun witte schuim en de loden lucht.

Als je nu nieuwsgierig bent naar de oplossing, lees dan verder.

Advertisement

"Het is geen schilderij, het is een onderkant van de auto die gerepareerd moet worden. Het is de deur, het paneel eronder is beschadigd, de bocht geeft de illusie van het strand, de krassen geven de illusie van water op de kust”, legde Muhammad uit. Veel gebruikers waren verrast en ontdekten dat ze niet werden geconfronteerd met het talent van een of andere deskundige schilder, maar met een simpele deur die gerepareerd moest worden.

De auteur raadt aan om te focussen op het donkerste gebied om het beeld te kunnen begrijpen. "Het spijt me, maar ik kan geen enkel deel van de auto zien", schreef iemand. "Ik heb de foto op duizend manieren bekeken en ik zie nog steeds het strand, de lucht, de sterren en wat dan ook." Een ander volbracht daarentegen de prestatie: "Het leek echt op een strand met een storm, maar nu kan ik de autodeur zien."

Heb jij het kunnen zien?

Advertisement