De werkgever zegt tegen een werkneemster dat "vrouwen zijn gemaakt om te dienen en te gehoorzamen": ze vernedert hem in het bijzijn van iedereen

Janine image
door Janine

11 Februari 2022

De werkgever zegt tegen een werkneemster dat "vrouwen zijn gemaakt om te dienen en te gehoorzamen": ze vernedert hem in het bijzijn van iedereen
Advertisement

In zakelijke contexten gebeuren er vaak dingen die niet zouden mogen gebeuren. Verhalen zoals die we je gaan vertellen, laten ons zien dat waarden als respect voor anderen en opvoeding allesbehalve vanzelfsprekend zijn. Een gebruiker op Reddit vertelde het verhaal van zijn nichtje: de 21-jarige vrouw besloot, na de absurde woorden van haar werkgever te hebben aangehoord, ontslag te nemen en haar werkgever te vernederen.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De 21-jarige vrouw had een baan gevonden als secretaresse bij een accountantskantoor en merkte vanaf dag één respectloze houdingen op van haar werkgever en collega's. Het meisje klaagde bij de afdeling personeelszaken, maar ze ondernamen nooit actie. Het topmanagement klaagde over haar uiterlijk: ze zeiden dat de vrouw strakkere kleding moest dragen om haar figuur te benadrukken. Maar dat is nog niet alles: de werkgever nam zelfs de vrijheid om te zeggen dat "vrouwen niet in staat zijn om gezaghebbende posities te bekleden op de werkplek en goede assistenten en secretaresses zijn omdat ze gemaakt zijn om te dienen en te gehoorzamen."

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De oom van de jonge werkneemster vertelt dat de situatie tijdens een zakelijke bijeenkomst ernstig verslechterde: “Het kwam allemaal tot een climax toen er een vergadering op kantoor was als teambuilding-oefening. De vergadering werd bijgewoond door het senior management, de CEO, zijn werkgever en een aantal andere mensen op kantoor. Tijdens die vergadering legde haar baas een hand op haar schouders terwijl ze aan tafel zat en hij achter haar stond, en maakte negatieve opmerkingen over het optreden van mijn nichtje op de werkplek. Hij zei dat ze ernaar moet streven om "volgzamer in het leven te zijn en nooit nee te zeggen tegen het werk" en het voorbeeld van zijn gehoorzame vrouw moet volgen als mijn nichtje een kans wilde maken om volgend jaar een bonus of salarisverhoging te krijgen. Kortom, de woorden van de werkgever waren een echte chantage: alleen met een meer "gehoorzaam" gedrag had ze opslag kunnen krijgen.

Het meisje deed, ondanks haar jonge leeftijd, niet alsof ze onverschillig was: na deze verklaring over de rol van vrouwen en na de chantage "stond ze op, sloeg haar baas met al haar kracht in het gezicht en schreeuwde wat beledigende woorden en riep "Ik neem ontslag” en rende weg”. Het bericht kreeg meteen veel reacties: iedereen is het erover eens dat het meisje terecht reageerde, want dergelijk gedrag kan niet ongestraft blijven, maar ze stellen dat de klap door de werkgever kan worden gebruikt als een mogelijke agressie. Zou jij kalm kunnen blijven of zou je op dezelfde manier hebben gehandeld?

Advertisement