x
De Uitvinding Van Deze 22-jarige Kan…
11 Leuke Dingen Waarvan Je Zegt Tijdens De Bruiloft Knipt De Man Al Haar Haren Af, Dit Is Nog Eens Een Voorbeeld Van Liefde

De Uitvinding Van Deze 22-jarige Kan 1,5 Miljoen Levens Redden. En Wel Op de Volgende Manier

16 Oktober 2016 • Door Skip
4.095
Advertisement

De uitvinding is gedaan door William Broadway die student is aan de Loughborough University in Het Verenigd Koninkrijk. De ontdekking kan volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) mogelijk 1,5 miljoen levens per jaar redden.

Het is een klein en praktisch koelapparaat dat de naam Isobar draagt en je kunt dingen vervoeren ermee die van levensbelang zijn zoals vaccins, alsof het in een rugzak zit! Dit zijn de details van deze bijzondere uitvinding.

via: BBC

De uitvinder heeft de James Dyson-prijs van 2016 gewonnen. Jonge designers worden uitgedaagd om oplossingen te vinden voor problemen in de wereld.

Om het risico weg te nemen dat vaccins niet op tijd aankomen in ontwikkelingslanden is hier een praktische draagkist.

Advertisement

Het bevat een mix van water en ammoniak, de Isobar moet een uur lang opwarmen zodat de ammoniak verdampt, maar aanwezig blijft in het bovenste gedeelte...

... wanneer je het apparaat omdraait kan de Isobar de ammoniak weer opnieuw laten oplossen in het water waardoor dit opnieuw koud wordt.

Dit heeft tot gevolg dat je een krachtig verkoelend effect teweeg kunt brengen dat constant aanblijft voor tenminste 30 dagen lang, waarbij vaccins bewaard blijven tussen de 2 en 8 °C, precies wat er nodig is om de efficiëntie van een vaccin te garanderen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt