Mijnwerkers Vinden Een Gigantische Steen… Ze Kunnen Niet Geloven Hoeveel Hij Waard Is! - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Mijnwerkers Vinden Een Gigantische Steen……
Een Van De Grootste Meren Ter Wereld Is Opgedroogd. Kijk Wat Ervan Geworden Is... 17 Uitvindingen Die Je Moet Hebben. Nu.

Mijnwerkers Vinden Een Gigantische Steen… Ze Kunnen Niet Geloven Hoeveel Hij Waard Is!

Door Skip Tromp de Haas
16.879
Advertisement

Een aantal mijnwerkers waren aan het werk in de deelstaat Kachin, in het noorden van Birma, toen ze met hun gereedschap iets raakten wat heel groot was. Ze kwamen er ook snel achter dat het iets heel waardevols was.

Toen ze iets wat leek op een gewone steen van monumentaal formaat vonden, bleek het een steen te zijn van onschatbare waarde, of beter nog, hoeveel hij waard is. Het prijskaartje is van de zotten!

Toen ze datgene opgroeven wat leek op een gigantische steen, bleken de mijnwerkers een steen gevonden te hebben die eigenlijk een enorme jade edelsteen is. De edelsteen is 5 meter in doorsnee en 3 meter hoog en weegt 175 ton.

Maar hoeveel is een uit de kluiten gewassen jade nou waard? Nou, de waarde is geschat op ruim 140 miljoen dollar!

Mijnwerker Sao Min:"Toen we hem opgroeven, dachten we dat we de loterij gewonnen hadden, maar deze edelsteen is eigendom van ons land, ter ere van onze politieke leiders." De 44-jarige mijnwerker heeft er vrede mee dat hij geen miljonair kan worden ondanks dat hij deze steen gevonden heeft en schrijft hij de vondst op het conto van het land Birma.

Tags: WTFNatuur
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt