Twee zussen en een broer leggen het exacte moment vast waarop de bliksem op hen inslaat onder een boom - Curioctopus.nl
x
Twee zussen en een broer leggen het…
Zijn eerste kinderen intelligenter dan de jongere broers en zussen? Een studie zegt van wel 17 voorbeelden van bizarre gebouwen waar je wel naar moet kijken

Twee zussen en een broer leggen het exacte moment vast waarop de bliksem op hen inslaat onder een boom

22 Juli 2021 • Door Janine
5.771
Advertisement

We weten allemaal dat je bij onweer beter niet onder bomen kunt schuilen. Hoewel dit spontaan kan gebeuren, zijn de risico's erg groot en kunnen ze tot vrij ernstige gevolgen leiden.

Een "les" die de twee zussen en broer waarover we je gaan vertellen tot in de perfectie hebben geleerd, wier verhaal de hele wereld is overgegaan nadat ze, bij een nogal gelukkig toeval, erin slaagden te ontsnappen aan de bliksem die de boom trof waaronder ze een selfie aan het maken waren. Nog ongelooflijker, ze slaagden erin om het exacte moment van de impact vast te leggen, door een foto te delen die een understatement zou zijn als we het indrukwekkend zouden noemen.

Het gebeurde op maandag 12 juli 2021 in Molesey Lock, een buitenwijk van de Engelse hoofdstad, getroffen door een zware storm. De zussen Isobel, Rachel en broer Andrew Jobson gingen fietsen, werden getroffen door een zeer zware regenbui en gezien de situatie besloten ze even onder een boom te schuilen.

Terwijl ze daar wachtten tot het ergste voorbij was, wisten ze niet dat het ergste nog moest komen. Dus terwijl ze er gebruik van maakten om wat foto's te maken, kwam er een bliksemschicht recht boven hen. Het beeld dat we je laten zien, toont het exacte moment waarop de natuur zich in al haar kracht liet zien en voelen, met een verblindende gloed die de drie op de grond deed vallen, verdoofd en gewond maar gelukkig levend.

"Plots lag ik op de grond en hoorde niets anders dan gezoem," zei Rachel. “Ik verloor het gevoel in mijn rechterarm en kon hem niet bewegen."

De drie werden onmiddellijk geholpen door enkele voorbijgangers die getuige waren van de scène. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht, en kwamen er gelukkig vanaf met enkele lichte brandwonden en werden kort daarna ontslagen, gezien het gebrek aan ernstige verwondingen.

Advertisement

Volgens experts is het het beste om binnen te schuilen als je buiten bent overgeleverd aan een onweersbui. En als dit niet mogelijk is, is het het beste om te proberen zo veel mogelijk afstand te nemen van plaatsen met hoge en puntige voorwerpen, die elektrische schokken aantrekken. De zussen en broer Jobson weten dit nu als geen ander en hoewel ze een gedenkwaardige angst hebben ervaren, gaven ze ons een even indrukwekkende als duidelijke foto over de kracht van de natuurlijke elementen die ons omringen.

Tags: WTFNatuurOngelofelijk
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt