Een vrouw roept andere vrouwen op dat ze moeten stoppen met de luiheid van echtgenoten goedpraten

door Skip

31 Juli 2021

Een vrouw roept andere vrouwen op dat ze moeten stoppen met de luiheid van echtgenoten goedpraten
Advertisement

Een relatie hebben met iemand betekent dat je moeite doet en je verantwoordelijkheden op je neemt. Waar het aanvankelijk in de eerste maanden nog allemaal leuk en gezellig is, kunnen de zaken na verloop van tijd er wel moeilijker op worden. Je leert elkaar steeds beter kennen en je ontdekt goede en slechte kanten van elkaar. Als je dan gaat samenwonen of gaat trouwen dan neemt het aantal taken toe en stel je samen je eigen "regels" op zodat je gelukkig of op zijn minst relaxt samen kan leven. Een vrouw, die ook moeder en getrouwd is heeft met een bericht op Facebook een verzoek gedaan aan andere vrouwen, namelijk dat ze ermee moeten ophouden mannen hun gedrag en luiheid moeten vergoelijken.

via Cate Nelson/Facebook

Advertisement
pixnio

pixnio

Echtgenoten moeten ook hun verantwoordelijkheden dragen, want als je samenwoont dan hoort dat gewoon en is het fundamenteel dat beiden hun normale dagelijkse taken vervullen in het huishouden. Cate Nelson zegt echter dat vrouwen te vaak de neiging hebben mannen en hun luiheid te vergoelijken. Cate schrijft:"Mocht iemand het willen horen, ik heb het gedaan. Mijn leven is er nu veel makkelijker op geworden nu ik weg ben bij mijn ex. Het grootste geheim van single ouder zijn is (buiten de financiële moeilijkheden) is dat het veel minder stress oplevert dan proberen een vervanger voor een luie partner te vinden.

Elke pagina die ik volg, in elke oudergroep waar ik in zit zie ik hetzelfde gebeuren: moeders die vertellen over hoe moe ze zijn, hoeveel ze lijden onder de disbalans in de taakverdeling in hun relaties. De problemen zijn allemaal een variant op 'Ik ben net bevallen/ik ben de halve nacht wakker en bezig de borst te geven. Waarom moet ik dan ook nog koken, schoonmaken terwijl mijn man TV kijkt?' Het advies is altijd hetzelfde: wees lief voor jezelf. Je kan niet alles doen. Het ouderschap is niet moeilijk. Bla bla bla [...] Het is niet zo dat mannen van nature niets kunnen, lui zijn of niet hun deel kunnen doen."  

Advertisement
Jason Leung Unsplash

Jason Leung Unsplash

"Zeg tegen je man dat hij van de golfbaan af moet komen, dat hij midden in de nacht moet opstaan voor de baby en dat hij het recht maar moet verdienen om getrouwd te blijven. En vertel hem nog maar eens dat niet alle mannen zo zijn, dat een kerel die zijn deel niet doet niet bepaald een beloning is. Hij is vervangbaar. Luie mannen die denken dat je 168 uur per week moet werken terwijl hij er 40 werkt die heb je zo gevonden. Als hij vrije tijd heeft en jij niet, als hij in slaap valt en jij niet, als jij het vuile werk moet doen en hij niet, raad eens. Dit is geen toeval. Hou op met excuses bedenken."  Ben je het eens met haar? Vergoelijken vrouwen daadwerkelijk vaak hun mannen?

Advertisement