In Japan Is De Eerste Voorschool Gebouwd Van Aardschokbestendige, Duurzame Zeecontainers… Prachtig! - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Japan Is De Eerste Voorschool Gebouwd…
Startups Hebben Het Moeilijk En Dat Komt Door Deze 10 Bedrijven Die Een Monopolie Hebben Op Bijna ALLE Producten Die Wij Eten Enkele Van De Meest ANGSTAANJAGENDE Kerstmannen Ooit Die Je Feestdagen Vol Rillingen Bezorgen

In Japan Is De Eerste Voorschool Gebouwd Van Aardschokbestendige, Duurzame Zeecontainers… Prachtig!

2.806
Advertisement

Japan is een land dat altijd ernstig getroffen werd door krachtige aardbevingen en als ze de technologieën niet hadden ontwikkeld, dan hadden die aardschokken volledige steden in puin gelegd en de bevolking weggevaagd. Japanners zijn echt wonderkinderen wat betreft aardbevingsbestendig bouwen. Een gebouw vinden dat niet aan de strenge normen voldoet is echt een zeldzaamheid. Jammer genoeg worden de gebouwen regelmatig op de proef gesteld.

De voorschool van Ibaraki op het eiland Honshu is gemaakt van oude scheepscontainers en kan de meest schrikwekkende aardbeving doorstaan die tot nu toe gemeten is. 

Ibaraki is een van de meest seismisch actieve gebieden ter wereld. Architecten Hibino Sekkei en Youji no Shiro kwamen op het idee om zeecontainers te gebruiken.

In 2015 is het 50 jaar geleden dat de voorschool werd geopend. Het gebouw moet nu worden aangepast aan de huidige schokbestendigheidsnormen. Architecten wilden echter aan een veel interessantere uitdaging beginnen, namelijk het nieuwe gebouw maken van geryclede onderdelen, om zo ook de kleine kinderen die het een plaats gaat bieden een les mee te geven.

Bewust gebruikmaken van de beperkte grondstoffen op aarde, dat zijn de waarden die deze kinderen van de toekomst zich eigen moeten maken.

Aan het hoofdgebouw dat naar behoren is gerenoveerd zijn er ongebruikte containers toegevoegd waar grote ruimtes van zijn gemaakt. 

Advertisement

Door het ontwerp is maar kort de tijd nodig om het allemaal te bouwen en zijn de uitstoot van broeikasgassen ook laag. Een perfecte, milieuvriendelijke plek voor kinderen.

De voorschool heeft een binnenplaats en in het midden hiervan staat een hele oude iep.

De bomen stonden eerst op de bouwplaats en zijn niet gekapt maar geïntegreerd in het complex zodat kinderen ermee zouden kunnen spelen. Er zijn grote ramen geplaatst waardoor je de bomen van alle kanten kunt zien.

Ook aan de straatkant zijn grote ramen gemaakt, om niet het gevoel van isolement te creëren wanneer je binnen bent.

De leraren en de leerlingen kunnen op deze manier altijd zien wat er op straat gebeurt, en meer in contact staan met de buitenwereld. Andersom kunnen voorbijgangers gewoon naar binnen kijken. 

Advertisement

Aan de buitenkant zijn met opzet nog stukjes zeecontainer zichtbaar.

Dat het zeecontainers waren krijgt hier de nadruk en dat moet ook.

Binnen voert natuurlijk hout de boventoon en zorgt voor een warm comfortabele omgeving, goed voor de kinderen van de kleuterschool.

Advertisement

Het complex is voltooid in slechts 105 dagen en een maand voor de opleverdatum begonnen de lessen al voor de kleine leerlingen van de voorschool van Ibaraki.

De belangrijkste les is toch het gebouw zelf: Recyclen en niet weggooien is de enige kans op een betere toekomst.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt