Ecologische Superhuizen Gemaakt Van Modder En Plastic Die Zijn Bestand Tegen Aardbevingen En Brand - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ecologische Superhuizen Gemaakt Van…
Een Stel Graaft In De Tuin Een Voorraadblik Op Waarvan De Inhoudswaarde 10 Miljoen Dollar Is… Deze Bij Weinigen Bekende Vrouw Redde Het Leven Van 150 Kinderen Door Te Doen Alsof Ze Hun Moeder Was

Ecologische Superhuizen Gemaakt Van Modder En Plastic Die Zijn Bestand Tegen Aardbevingen En Brand

Door Skip Tromp de Haas
18.765
Advertisement

Ecologisch, aardschok- en vuurbestendig en bestand tegen kogels. Waar heb je het over? Nou over de geweldige biohuizen, een project dat is gestart in Nigeria. Deze huizen hebben muren die zijn gemaakt van plastic flessen!

Dare (Een vereniging die zich inzet voor de ontwikkeling van duurzame energie) heeft in samenwerking met architecten en Londense ingenieurs de weg vrijgemaakt voor niet-afbreekbare materialen; ze laten zien hoe het mogelijk is om huizen te maken die in overeenstemming zijn met de natuur, waarbij rekening is gehouden met de omliggende omgeving, maar vooral veiliger zijn dan normale gebouwen gemaakt van cement.

Volgens experts is een huis van plastic flessen veiliger gedurende zowel aardbevingen als brand.

In een dichtbevolkt land zoals Nigeria dat meer dan 160 miljoen inwoners telt, willen mensen met dit project een huis kunnen bieden aan iedereen die er nog geen heeft!

Advertisement

Door plastic als bouwmateriaal te gebruiken, worden de wijken vrij van plastic flessen en is de vervuiling ook minder.

Een ander voordeel van deze huizen is dat ze zeker veel goedkoper zijn dan traditionele huizen omdat er naast leem, zand en touwen ook plastic wordt (her)gebruikt.

Om het huis te kunnen bouwen moeten eerst flessen met zand worden gevuld, waardoor ze elk tot wel drie kilo zwaar kunnen worden.

Advertisement

Vervolgens moeten ze worden gestapeld in lagen en aan elkaar worden gebonden met touw.

En als laatste is ook modder en cement nodig om de muren huismuren te kunnen laten zijn... klaar is Kees!

Van dit idee is er al een conceptwoning. Het bevindt zich nabij Sabon Yelwa in Kaduna, gelegen in Zuid-Nigeria en meet 58 vierkante meter. Het bezit alle eigenschappen van een huis want het heeft twee slaapkamers, een keuken, patio en badkamer, gewoon gemaakt met veertienduizend plastic flessen, overal vandaan zoals restaurants, kantoren en hotels.

En nu is het wachten op de tweede stap oftewel de bouw van een basisschool in Suleja, dichtbij de hoofdstad Abuja. Hiervoor zijn er 200,000 flessen nodig, maar deze aantallen zijn geen probleem voor een land als Nigeria aangezien zij normaliter 3 miljoen plastic flessen per dag produceren!

Tags: GreenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt