Klein Huis? Met Deze 8 Praktische Tips Laat Je Een Ruimte Veel Groter Lijken

door Skip

09 Januari 2017

Klein Huis? Met Deze 8 Praktische Tips Laat Je Een Ruimte Veel Groter Lijken
Advertisement

Een groot huis hebben is tegenwoordig een luxe die maar weinigen zich kunnen veroorloven, dan wel om financiële redenen als wel levensstijl. Maar als het klopt dat er steeds minder tijd wordt genomen om voor een groot huis te zorgen, dan is het ook waar dat er maar geleefd moet worden in ruimtes die echt veel kleiner zijn. Met het opvolgen van enkele adviezen kan je er echter voor zorgen dat ze veel groter lijken dan dat ze in werkelijkheid zijn, en dat je zelfs degene die schrok van hoe klein je woning was, om de tuin kunt leiden... Hier volgen de tips

Advertisement

8 tips die je helpen een kamer groter te laten lijken

8 tips die je helpen een kamer groter te laten lijken

redbookmag/graphicstock

1 - Kies een donkere kleur voor op de muren. Het 'verschuift' de muur naar achteren en laat de ruimte groter lijken.

2 - Maak ruimschoots gebruik van spiegels. Door de weerkaatsingen geef je het gevoel van grote ruimte.

3 - Zet tafeltjes neer die zijn gemaakt van glas of acryl. Omdat ze transparant zijn geven ze de ruimte terug aan de kamer.

4 - Verlicht de kamer! Donkere ruimtes verdwijnen, dus als je hoeken hebt waar weinig licht komt, zet daar dan een een mooie lamp neer.

5 - Gordijnen en stoffering die matchen qua kleur van de muren laten de kamer een geheel lijken en draagt bij aan de optische illusie die je graag wilt wekken.

6 - Houdt naast de kleurkeuze van de gordijnen ook rekening met de lengte ervan. Gordijnen tot aan het plafond laten de muren veel hoger lijken.

7 - Meubels zonder regleuningen dragen ook bij aan het groter laten lijken van de ruimte (een poef, kruk, bankje)

8 - Leg grote vloerkleden neer. Ze zijn niet makkelijk om schoon te houden, maar aangezien het oog geneigd is de randen te volgen, geeft een groot vloerkleed de indruk dat een kamer groot is.

Advertisement