Bang Voor Een Onverwachte Sneeuwbui? Met Deze Riemen Kan Je Veilig Genoeg Doorrijden - Curioctopus.nl
x
Bang Voor Een Onverwachte Sneeuwbui?…
Een Aantal Van De Meest Controversiële Wonderen Die Vandaag Nog Steeds Duizenden Mensen Trekken Dit Meisje Maakt Van Een Busje Een Schitterend Huis Op Wielen Om In Alle Vrijheid Mee Te Reizen

Bang Voor Een Onverwachte Sneeuwbui? Met Deze Riemen Kan Je Veilig Genoeg Doorrijden

09 Januari 2017 • Door Skip
5.948
Advertisement

Jammer genoeg hebben niet alle automobilisten de gepaste hulpstukken voor hun voertuig in de winter. Vooral in de gebieden waar het niet regelmatig sneeuwt, en daarom wordt ervoor gekozen om een grote uitgave niet te doen voor dergelijke materialen. Winterbanden kunnen duurder zijn, daarbij komt ook nog eens dat niet iedereen weet hoe ze sneeuwkettingen om moeten doen op het moment dat ze nodig zijn. Deze onmisbare spullen niet bij de hand hebben is geen goede oplossing, maar gelukkig is er een alternatief dat ook nog eens niet zoveel kost.

De dingen heten ZipGripGo's en zijn een soort ty-raps waarmee de auto over verschillende soorten wegen kan rijden, waar vooral sneeuw ligt of modder.

Vergeleken met traditionele oplossingen, is dit de snelste. Ze zitten binnen enkele minuten om de wielen.

Advertisement

Ook de prijs valt op. Het kost nauwelijks meer dan sneeuwkettingen!

Ze zijn niet herbruikbaar, de slijtage kunnen de punten doen beschadigen waardoor ze bij een volgend gebruik minder effectief kunnen zijn. Ze kunnen worden verwijderd met een kniptang of een schaar

Er moet nog wel iets bij gezegd worden, in veel landen zijn de ZipGripGo riemen nog niet door de keuring heen.

foto: facebook.com

Het is mogelijk om op internet het verhaal te lezen dat een man was overkomen. Hij was aan het rijden op een weg in Californië toen het begon te sneeuwen. Trots dat hij eindelijk zijn ZipGripGo's kon gebruiken heeft hij ze snel om zijn banden gedaan. Hij kwam echter niet verder dan een paar meter voordat hij werd aangehouden door de politie.

De agenten hebben voor het eerst een innovatief systeem gezien waarvoor ze echter een bekeuring hadden moeten uitschrijven omdat het nog niet is goedgekeurd. 

Advertisement

Jammer genoeg moeten we genoegen nemen met winterbanden of sneeuwkettingen. Laten we hopen dat deze zeer handige uitvinding in alle landen wordt goedgekeurd!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt