Dit lijkt misschien een vreemde caravan, maar als je ziet hoe hij in elkaar zit dan wil je hem ook hebben - Curioctopus.nl
x
Dit lijkt misschien een vreemde caravan,…
Welkom in Harar, de enige stad ter wereld waar hyena's welkom zijn Een politieagent geeft twee daklozen de trouwerij cadeau waar ze altijd van hebben gedroomd

Dit lijkt misschien een vreemde caravan, maar als je ziet hoe hij in elkaar zit dan wil je hem ook hebben

14 Juni 2017 • Door Skip
48.445
Advertisement

Als je denkt: "Ah ik krijg straks een caravan van de nieuwste generatie te zien!" Ah nou, dan heb je het mis, en vooral omdat 'ie is voltooid in 1985, al een tijdje terug door de Nederlander Eduard Boghtlingk. Het een caravan noemen is nogal een understatement, het een mobiel huis noemen is een veel passender definitie, want het is voorzien van twee wanden die open kunnen klappen als een accordeon om de leefruimte te zo groot mogelijk te maken, net zo groot als een klein appartementje. Wanneer de wanden weer worden ingeklapt heeft het weer de grootte van een normale caravan.

Als je van het campingleven houdt dan zullen je ogen twinkelen bij het zien van deze caravan!

De wanden zijn volledig flexibel, ze kunnen een voor een open en de kap kan er eraf: zo kan je maximaal genieten van de natuur.

Door de wanden die openklappen heb je een zitgedeelte, met als het ware een doorzichtige voortent, in tegenstelling tot een voortent van tentstof.

Advertisement

In het slaapgedeelte zijn twee kamers: dankzij de verwijderbare scheiding kan iedereen zeker zijn van zijn privacy.

En zo ziet het slaapgedeelte eruit wanneer het tentscherm is vastgezet.

Advertisement

Binnen is alles zo ingericht met als doel zoveel mogelijk functie te hebben en zo min mogelijk overbodige dingen te hebben.

'De Markies', heeft in 1996 de belangrijke Rotterdam Design Prize gewonnen. Er wordt hierbij elk jaar gekeken naar wie de beste eigentijdse ontwerpen heeft.

Advertisement

Elke kampeerder heeft altijd ruimtegebrek, maar in deze caravan heb je echt genoeg ruimte!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt