Quillinggekte: maak van strookjes papier echt mooie kunstwerkjes - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Quillinggekte: maak van strookjes papier…
Hartweefsel maken van spinaziebladeren: deze techniek kan een ommekeer teweegbrengen in transplantatiechirurgie Ook de meest ongelofelijke tekenfilm kent zijn oorsprong in het echte leven: dit is de echte Alice die Disney inspireerde

Quillinggekte: maak van strookjes papier echt mooie kunstwerkjes

4.537
Advertisement

Weet jij wat quilling is? Het is waarschijnlijk een van de simpelste handwerktechnieken die er is waarmee je ongelofelijk mooie dingen kunt maken. Papier wordt door middel van verschillende hulpstukken tot compacte rolletjes gedraaid. In het oude Egypte deed men al aan quilling waar het werd gebruikt om het huis en religieuze voorwerpen mee te versieren. In de tijdperken die volgden had het een zelfde soort doel met name in de 16e eeuw en de 17e eeuw. Vaak kreeg het papier een gouden of zilveren randje om het handwerkstukje meer cachet te geven.

Als je er nog steeds niet van bent overtuigd dat je met papier mooie composities kunt maken moet je de voorbeelden eens bekijken die in dit artikel aan bod komen. Je krijgt vanzelf zin om ook aan quilling te gaan doen!

De blaadjes van deze boom zijn van kleine rolletjes papier gemaakt... dat is nou quilling!

foto: @kala_yug

De dingen die je nodig hebt om aan quilling te kunnen doen is een quillingpen en schoollijm, puur of met water verdund.

De pen heeft een 'oog' in de punt waarin het strookje papier ingestoken kan worden.

De papierstrookjes kan je kopen in speciaalzaken of ze maken van kranten of gekleurd papier. Gebruik een papiersnijder, een schaar of een papiersnijder dat is voorzien van een mes of zelfs een pastadeegrolmachine: ja echt waar! Door de spoel te veranderen kan je dikkere of dunnere stroken maken die perfect zijn voor quilling.

Advertisement

Met quilling kan je allerlei soorten beeltenissen maken. Bij technieken voor vergevorderden maak je ook gebruik van in elkaar gedrukt papier en andere complexe vormen.

Er is maar weinig oefening voor nodig om in de moeilijkheidsgraden te doorlopen: in korte tijd kan je een schitterende eenhoorn maken zoals deze!

Wil je ook aan quilling gaan doen? Volg dan dit stappenplan en dan zal je er alles van af weten. Aan de slag!

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt