x
Noorwegen is het eerste land ter wereld…
Een psycholoog geeft 10 tips die je kan toepassen wanneer je een paniekaanval hebt deze man legt elke dag tientallen kilometers af in de afrikaanse hitte om dieren van de droogte te redden

Noorwegen is het eerste land ter wereld dat geen producten koopt die regenwouden vernietigen

07 Maart 2017 • Door Skip
5.394
Advertisement

Hout was en is, als we er even bij zouden stilstaan en erover nadenken, belangrijk in ons leven. We vinden het terug in miljoenen producten die we elke dag gebruiken, maar de overdadige productie van houten meubels en papier, koken met palmolie en sojateelt brengen de aarde grote schade toe wat ontbossing betreft. Hoewel de bossen die het grootste risico lopen zich in Zuid-Amerika en Azië bevinden is er nu een EU-voorbeeldland dat als eerste naar voren stapt met het plan om deze verschraling aan te pakken.


Noorwegen is het eerste land dat officieel zijn eerste stap heeft gezet in de strijd tegen de regenwoudontbossing

De regering van Noorwegen heeft besloten tot het nemen van maatregelen, in navolging van een aantal private bedrijven, aangekondigd om geen hout meer te kopen dat afkomstig is uit tropische wouden die worden ontbost. Daarmee is het 't eerste land dat officieel een standpunt inneemt wat deze kwestie betreft. Elk product dat wordt gemaakt in het land zal aan zeer strakke productienormen moeten voldoen en strenge controles ondergaan voordat het wordt toegestaan. Tijdens de Climate Summit van de Verenigde Naties in New York in 2016 heeft Noorwegen een oproep gedaan aan met name aan het Verenigd-Koninkrijk en Duitsland.
Deze overwinning in de strijd tegen de ontbossing van het regenwoud is belangrijk, en nu Noorwegen de eerste stap heeft gezet in de goede richting, moeten wij dat ook wel doen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt