x
Nagelbijten komt vaak voor en kan enkele…
Reisje vol rillingen: 10 verlaten oorden met een ongewoon verhaal 13 reclamestunts die tot je weten door te dringen omdat ze zo geniaal zijn

Nagelbijten komt vaak voor en kan enkele kenmerken over je persoonlijkheid onthullen

18 Maart 2017 • Door Skip
39.752
Advertisement

Veel mensen hebben de slechte gewoonte om op hun nagels te bijten en hebben niet eens door dat ze dat voortdurend doen. Vaak kan je dit duidelijk terugzien aan het gebied rondom de nagels waarvan de huid ongezond rood is. Het is makkelijk gezegd dat nagelbijten voortkomt uit nervositeit en angstigheid en dat blijk ook uit een onderzoek dat is gepubliceerd in het Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry. Maar er is nog iets dat onder de loep is komen te liggen, namelijk dat er mensen zijn die hun nagels opeten. Volgens de onderzoekers zijn deze mensen perfectionisten.


Volgens de onderzoekers zijn mensen die de slechte gewoonte hebben om hun nagels op te eten, perfectionisten zijn.

In het onderzoek zijn al die dingen meegenomen zoals het herhaaldelijk aan je haren trekken, aan je huid pulken of je nagels opeten. Op basis van experimenten waaraan 48 vrijwilligers hebben meegedaan, bleken zij een van de eerdergenoemde dingen niet te kunnen laten wanneer zij zich in situaties bevonden waar zij zich verveelden, ontevreden of gefrustreerd waren. Mensen die perfectionistisch zijn zijn juist de mensen die vaker in deze gemoedstoestanden raken. 

Perfectionisten eten hun nagels op om opgekropte ontevredenheidsgevoelens kwijt te raken.

Deze mensen plannen alles overmatig en verwachten ook dat alles precies zo gaat zoals ze gepland hadden. Het is vaak zo dat dat natuurlijk niet zo is en daar raken perfectionisten gestresst van omdat ze ontevreden zijn. Herhaaldelijk bijvoorbeeld in je nagels te bijten is een manier om de opgebouwde negativiteit kwijt te raken.

De resultaten van het onderzoek vernieuwt radicaal de behandelingen die worden toegepast bij mensen om hen van repetitieve handelingen af te helpen. Tot op heden behandelde men alleen de nervositeit van de persoon, maar het is duidelijk dat behandelaars aan de slag moeten gaan met de perfectionistische houding van de persoon.

Advertisement

En jij, ben jij een perfectionist? Knaag jij aan je nagels?

Er zijn nog andere aanwijzingen die je helpen begrijpen of jij iemand bent die elk ding in zijn leven wil organiseren:

  • In termen van alles of niets denken
  • te streng zijn voor jezelf en jezelf straffen voor gemaakte fouten
  • terugkerende frustratie.
  • Chronisch ontevreden zijn, ook wanneer het even goed gaat.
  • Altijd wachten op het juiste moment om te beginnen aan iets, ook al is het moment nooit goed.
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt