7 tekortkomingen van vitamines en mineralen die te maken kunnen hebben met paniekaanvallen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 tekortkomingen van vitamines en mineralen…
Deze zonnebloem keycords hebben een precieze betekenis: wat te doen als we iemand ontmoeten die er een draagt Een team van wetenschappers vindt een apparaat uit dat elektriciteit kan produceren dankzij de duisternis

7 tekortkomingen van vitamines en mineralen die te maken kunnen hebben met paniekaanvallen

Door Janine
1.352
Advertisement

Paniekaanvallen zijn bijzonder traumatische gebeurtenissen: dit zijn momenten (hun gemiddelde duur is ongeveer 30 seconden) van pure ellende die vaak optreden zonder duidelijke aanleiding. De diagnostische en statistische handleiding voor psychische stoornissen definieert ze ook als "paniekstoornissen".

Dit zijn veel voorkomende aandoeningen (ongeveer 16% van de wereldbevolking heeft minstens één paniekaanval gehad) die vaak verband houdt met depressie. Maar nieuw onderzoek heeft een diepere oorzaak gevonden.

NB: de informatie die we je presenteren is afkomstig van wetenschappelijk onderzoek, maar zou niet het startpunt moeten zijn voor een doe-het-zelf-behandeling! Als je last hebt van paniekaanvallen, moet je contact opnemen met een specialist voor een consult.

foto: pexels

Stemmingsonevenwichtigheden kunnen namelijk verband houden met het gebrek aan bepaalde voedingsmiddelen.

Vitamine D

Het sedentaire en hectische leven dat we leiden, zorgt ervoor dat we weinig vitamine D (waarvan de belangrijkste bron de zon is) assimileren. Vitamine D is echter essentieel voor het lichaam omdat het ervoor zorgt dat fosfor goed wordt opgenomen; fosfor vergemakkelijkt celherstel en verbetert synaptische verbindingen. Vitamine D-tekort is een van de factoren van de seizoensgebonden affectieve stoornis "(SAD).

Je kunt vitamine D vinden in zalm, haring, eieren, lever en rood vlees.

Vetzuren en Omega-3

Vetzuren verbeteren de activering van B-lymfocyten; ze maken ook hersenfuncties effectiever en verbeteren het humeur. Omgekeerd kan een gebrek aan vetzuren depressie, aandachtstekortstoornis, borderline-stoornis en schizofrenie veroorzaken.

Je kunt vetzuren vooral in vis vinden.

B-vitamines

Vitamine B verbetert de immuniteit, de spijsvertering, de bloedsomloop en de slaap. Wat betreft de hersenen, het vermindert stress door de cognitieve functies te verbeteren en de stemming te reguleren. Een tekort kan leiden tot depressie, angst en andere psychische stoornissen.

Groep B-vitamines zijn aanwezig in noten, volkoren granen, bananen, eigeel, tonijn en aardappelen.

Magnesium

Bevordert ontspanning door het hele lichaam en het tekort wordt geassocieerd met misselijkheid, diarree, hypertensie, spasmen, hartfalen, verwardheid, trillingen, zwakte, persoonlijkheidsveranderingen en verlies van coördinatie.

Granen, walnoten, amandelen, pinda's, gierst en boekweit, cacao, tarwekiemen, linzen, groene groenten, vlees zijn de producten waarin magnesium het meest aanwezig is.

Zink

Verantwoordelijk voor de activering van het centrale en perifere zenuwstelsel. Het speelt ook een cruciale rol in enzymatische en hormonale procedures. Zinkinsufficiëntie is in verband gebracht met depressie, angst, eetstoornissen en schizofrenie.

De belangrijkste bronnen van zink zijn vlees, vis, schaaldieren, gevogelte, eieren en zuivelproducten.

Advertisement
foto: af.mil

IJzer

IJzer is noodzakelijk voor de synthese van hemoglobine, myoglobine en collageen. Hemoglobine is het eiwit dat zuurstof naar alle organen vervoert, inclusief de hersenen. De tekortkomingen zijn in verband gebracht met angst, depressie, concentratieproblemen en prikkelbaarheid.

De grootste voedselbronnen van ijzer zijn vlees, vis, bonen, tofu en kikkererwten.

Selenium

Het is essentieel voor immuniteit, schildklierfunctie, hormonale gezondheid en andere interne processen. Een tekort aan selenium is in verband gebracht met veel auto-immuunziekten, waaronder de ziekte van Hashimoto. Onvoldoende inname van selenium wordt ook geassocieerd met diabetes, kanker en depressie.

Natuurlijke bronnen van selenium zijn vis, vlees, melk en melkproducten, biergist, granen, noten, champignons, fruit en groenten.

Paniekaanvallen zijn geen aandoeningen die te licht moeten worden opgevat. Deze stoffen kunnen ermee te maken hebben, maar vormen geen remedie. Als je er last van hebt, vraag dan altijd een specialist om een ​​advies.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt