10 tweelingbijzonderheden die veel mensen niet opvallen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 tweelingbijzonderheden die veel mensen…
Het echte verhaal achter de film 'Belle en het beest' had geen sprookjesachtig einde Je huis verwarmen met zeolietketels is de milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van 'Kokende stenen'

10 tweelingbijzonderheden die veel mensen niet opvallen

Door Skip Tromp de Haas
35.675
Advertisement

Tweelingen zoals je weet daar is geen speld tussen te krijgen. Ze delen de dezelfde baarmoeder waarin ze samen groeien en elkaar knuffelen en dan langzaam tijdens het leven ontwikkelt hun persoonlijkheid zich beetje bij beetje anders maar blijven ze er wel hetzelfde uitzien (dan bedoelen we natuurlijk eeneiige tweelingen).

Vandaag storten we ons in de wereld van tweelingen en die van hun moeders en je 10 bijzondere dingen te vertellen die je mogelijk niet weet over tweelingen. Laat je verrassen!

1. Er bestaat een 'tweelingengen'

Een onderzoek dat is verschenen in het American Journal of Human Genetics laat zien dat er twee genen zijn waarvan er gedacht wordt dat ze mogelijk de kans op tweelingen vergroten als er in de familie van de moeder tweelingen zijn geboren.

2. Het eten van zuivelproducten kan de kans voor een moeder vergroten dat ze tweelingen krijgt.

Gary Steinman, onderzoeker bij het Long Island Jewish Medical Center in New York heeft ontdekt dat vrouwen die geen veganistisch dieet volgen 5 keer meer kans hebben om te bevallen van een tweeling omdat ze meer zuivelproducten eten.

Advertisement

3. Naarmate ze ouder worden kunnen ze minder op elkaar gaan lijken.

Vaak gaan identieke tweelingen iets minder op elkaar lijken naarmate ze ouder worden. Het kan als een verrassing komen, ondanks dat ze dezelfde genen hebben, maar het is niet zo gek omdat genen onderling op elkaar reageren en op omgevingsfactoren. Dus andere leefomstandigheden kunnen genen chemisch beïnvloeden en bijvoorbeeld andere ziektes, andere persoonlijkheden en andere uiterlijke opvallendheden laten ontstaan.

4. Moeders van tweelingen leven langer

foto: Flickr / Tom

In een onderzoek gepubliceerd in 2011 werd er een verwijzing gemaakt naar een aantal moeders uit de Amerikaanse staat Utah die leefden in de 19e eeuw en werd er geclaimd dat moeders van tweelingen langer leefden, dat ze sneller herstelden van zwangerschappen en langer vruchtbaar bleven.

5. Het aantal tweelingen dat ter wereld is gekomen is duizelingwekkend toegenomen.

In een onderzoek naar het aantal geboren tweelingen in Amerika is er opgemaakt dat er sinds 1980 een toename is van 76% van het aantal geboren tweelingen!

6. Tweelingen zijn vaak linkshandig

Een onderzoek uit 1996 laat zien dat door complicaties die je bij laatgeborenen ziet dat de kans vaak groter is dat tweelingen linkshandig zijn.

7. Tweelingen kunnen verschillende vaders hebben!

Het is ontzettend zeldzaam. Een vrouw moet twee eicellen hebben in dezelfde maand (waar er doorgaans maar een is) en seks hebben met twee mannen binnen enkele dagen. Aangezien sperma een aantal dagen kan overleven in het vrouwelijk lichaam, kan het gebeuren dat twee verschillende eitjes worden bevrucht.

8. Ze krijgen al een speciale band met elkaar in de baarmoeder

In samenwerking met het kinderziekenhuis Burlo Garofolo in Triëst hebben een aantal onderzoekers van de Universiteit van Parma viedimensionale echo's onderzocht en zijn ze tot dit resultaat gekomen. Vanaf de 14e week zwangerschap en verder lijkt het wederzijds aaien van de tweelingen allesbehalve toevallig en zou te maken hebben met het leren kennen van elkaar. De bewegingen die ze naar de baarmoederwand maken of naar zichzelf lijken minder liefdevol van aard te zijn

9. Ze spreken een eigen codetaal

Veertig procent van de tweelingen leert, wanneer ze leren praten, communiceren onder elkaar op een manier die volwassenen niet te begrijpen is, maar wel door elkaar. Elke broer neemt de ander als voorbeeld. De taal die daar uit ontstaat staat bol van klanknabootsingen en halve woorden. Doorgaans verdwijnt deze codetaal naarmate ze groter worden. Het typeert niet alleen tweelingen maar ook broertjes die ongeveer even oud zijn en komt vaker voor in gezinnen waar ouders er niet altijd zijn waardoor kinderen de ruimte krijgen om te praten zoals ze willen.

10. Er bestaan 'semi-identieke' tweelingen.

Dit gebeurt wanneer hetzelfde eitje wordt bevrcht door twee verschillende zaadcellen voordat het ei zich scheidt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt