Dit bedrijf kreeg het geniale idee om meubels te maken die je met gras kunt laten begroeien - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit bedrijf kreeg het geniale idee om…
Deze beeldend kunstenaar kan een vuile auto transformeren in een modern kunstwerk Het Lebensbornprogramma was een experiment van de Nazi's dat als doel had het ras te zuiveren

Dit bedrijf kreeg het geniale idee om meubels te maken die je met gras kunt laten begroeien

Door Skip Tromp de Haas
3.660
Advertisement

Lekker ontspannen in het gras, kijken naar de lucht en genieten van de zon? Hoe vaak heb je dat gedaan in je tuin of in het park van de stad waar je woont? Een groep jonge Italianen heeft een manier gevonden om het gevoel van vrijheid dat je voelt bij het gaan liggen op gras en het gaan zitten op een lekkere fauteuil met elkaar te verenigen. Hoe dan? Door meubels te maken die zijn begroeid met gras, op maat gemaakt, waar je op kunt relaxen en goed kunt zijn voor het milieu. Een geniaal idee dat veel mensen zal bevallen.

Een comfortabele bank in de tuin: een idee van een groep jonge Italianen laat de harten van buitenluchtliefhebbers sneller kloppen.

Het bedrijf Studio Nucleo komt met het idee, hun eerste bedenksel was Terra!, een stoel bedekt met gras die je in je eigen tuin kunt zetten en waar je op kunt zitten en relaxen.

Een grasstoel laten groeien is erg makkelijk. Het geraamte is gemaakt van karton waarover aarde, compost en zaden wordt gekiept. Tijd zorgt voor de rest.

Advertisement

De eerste stap is een goede plek uitzoeken in de tuin. Het moet een plaats zijn waar de zon het grootste gedeelte van de dag op staat zodat het gras niet ongelijk gaat groeien.

Dan worden de stukken karton die het geraamte vormen in elkaar gezet.

Je kunt het geheel ook in je eentje in elkaar zetten. Het bedrijf levert een uitgebreid instructieboekje mee die het in elkaar zetten makkelijk maakt.

Advertisement

De stap die daarna volgt is tweederde van de mal vullen met hydrokorrels of een ander materiaal dat zich niet laat samendrukken.

Daarna moeten de graszaden en compost worden toegevoegd en moet het regelmatig water krijgen... en is het afwachten

Advertisement

Binnen enkele maanden kan je genieten van een bijzondere bank of stoel. Even gaan chillen in de tuin krijgt zo een hele andere betekenis!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt