15 feiten die zo raar zijn dat ze haast niet voor te stellen zijn

door Skip

04 Juni 2017

15 feiten die zo raar zijn dat ze haast niet voor te stellen zijn
Advertisement

Vaak denken we met ons boerenverstand dat sommige dingen plaats hebben gevonden vooraf aan andere gebeurtenissen of dat sommige dingen eerder zijn uitgevonden dan andere dingen, maar door een beetje onderzoek te doen zien we dat het verloop van zaken niet altijd even logisch en redelijk verloopt. Hier volgen vijftien dingen die bizar zijn of tenminste lastig voor te stellen zijn. Als we je zouden vertellen dat ze eerst de uitsteker hadden uitgevonden en daarna pas lucifers, zou je het dan geloven?

Coverfoto's: Pexels en Maxpixel

Advertisement
Pexels

Pexels

1) De aansteker us eerder uitgevonden dan lucifers: de eerste aansteker werd ontworpen door de Duitse chemicus Johann Wolfgang Dobereiner in 1823. De eerste lucifers zagen pas het licht, of beter gezegd vuur in 1827
2) Vrouwen hebben dubbel zoveel pijnreceptoren dan mannen, maar hun pijngrens is veel en veel hoger.

Advertisement
michelle jo | Wikimedia

michelle jo | Wikimedia

3) Als je een goudvis in het donker houdt dan vervaagt zijn kleur

4) Bloemen en planten groeien sneller op muziek. Het lijkt maf maar een aantal onderzoekers werken al jaren aan deze theorie!

15 feiten die zo raar zijn dat ze haast niet voor te stellen zijn - 3

5) Een eendenkuiken kiest zijn moeder uit in de eerste tien minuten van zijn leven

6) Piraten droegen ooglapjes om beter in het donker te kunnen zien. Het lijkt erop dat de zeerovers een oog afdekten om beter voorbereid te zijn op nachtelijke invallen. Ze deden het dan over het andere oog dat nog niet gewend was aan het donker.

Justin | Flickr

Justin | Flickr

7) Het is veel waarschijnlijker om te komen door een kokosnoot die op je kop valt dan aangevallen te worden door een haai. Volgens schattingen van toeristenverzekeraars zouden kokosnoten meer doden op hun geweten hebben dan haaien. In statistieken van enkele jaren geleden zijn slechts tien van de 79 mensen overleden die werden gebeten door een haai.

8) Als een auto kon vliegen dan zou je binnen twee uur in de ruimte zitten.

torange.biz

torange.biz

9) De blikopener is 48 jaar eerder uitgevonden dan voedsel in blik.

10) Hersens van struisvogels is even groot als een van hun ogen.

Advertisement
Maxpixel

Maxpixel

11) Sigaretten roken werd aangeraden door artsen. Tot de jaren 50 'was het goed voor je' omdat mensen nog niet de slechte eigenschappen hadden ontdekt. Denk maar aan de reclame van Camelsigaretten waar ze zeiden dat dit de meest gerookte sigaretten waren door artsen!

12) In 1932 verklaarde Australië de oorlig aan de emoes! In dat wat echt de oorlog tegen de emoes werd genoemd was het een poging om de overlast te beheersen die emoes veroorzaakten. Hier vroegen de bewoners om. In ieder geval verloren soldaten die met mitrailleurs waren uitgerust de eerste keer en moest er een tweede operatie worden opgezet.

Aphathon | Wikimedia

Aphathon | Wikimedia

13) Nintendo werd opgericht toen het Ottomaanse Rijk nog bestond. De oprichting van Nintendo vond op 23 september plaats in 1889, het Ottomaanse Rijk hield omstreeks 1912 op met bestaan.

Advertisement
Pexels

Pexels

14) Tweederde van de wereldbevolking heeft nooit sneeuw gezien.

15) Halsbanden met stekels zijn door Egyptenaren uitgevonden. Naar het schijnt zijn deze halsbanden uitgevonden om honden ervan te beletten dat zij zichzelf in de hals zouden bijten.

Advertisement