De zonnedakpannen van Tesla zijn te koop: ze kosten minder dan een normaal dak en hebben een levenslange garantie. - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De zonnedakpannen van Tesla zijn te…
De houdbaarheidsdatum kan een leugen zijn: zo kom je erachter of iets nog te eten is De farmaceutische industrie verrijkt zich door middel van het martelen van paarden

De zonnedakpannen van Tesla zijn te koop: ze kosten minder dan een normaal dak en hebben een levenslange garantie.

Door Skip Tromp de Haas
6.586
Advertisement

Een aantal technologieën, hoe innovatief en revolutionair ze ook zijn, kunnen maar moeilijk de traditionele en gedateerde methoden vervangen. Zo ook het geval is dat bij zonnepanelen. Jaren na hun introductie is het succes niet zo groot als in de eerste instantie werd verwacht. Zeker wat particulieren betreft hebben weinigen de trekker overgehaald en op hun dak een set panelen geïnstalleerd waarmee ze kunnen besparen op de energierekening. Er zijn hier in wezen twee redenen voor aan te duiden: een, de kosten, en twee om esthetische redenen. De investering die het vraagt is niet gering en men moet aanvaarden dat er op je dak panelen zullen zitten die in meer of mindere mate zichtbaar zullen zijn.

Uit de V.S. komt echter nieuws, vers van de pers, dat de interesse van zowel grote als kleine investeerders trekt, en het is de technologiegoeroe van de toekomst die het nieuws brengt.

Elon Musk, ondernemer en uitvinder van de Tesla-auto's, de man achter het ruimtebedrijf Space X dat de kolonisatie van Mars promoot, komt nu met een nieuw zonnedak

foto: vimeo.com

In de Solar Roof dakpannen zijn drie dingen verenigd in een product, iets dat voorheen bij nog geen ander gelijksoortig product was gelukt: de dakpannen zijn mooi, betrouwbaar en integreerbaar. De dakpannen zijn in alles precies hetzelfde qua uiterlijk als normale dakpannen, maar dan met een zeer bestendig zonnepaneel daarin verwerkt.

Er zijn heel veel bestendigheidstests in het lab uitgevoerd en van de vele tests was de proef met een 5 centimeter grote hagelsteen die met 160 km per uur insloeg, geslaagd. Het materiaal waar de Solar Roof van is gemaakt kwam er vrijwel zonder kleerscheuren vanaf.

Dat was de reden voor Elon Musk om aan te kondigen dat de dakpannen met een levenslange garantie (of net zo lang als het huis staat) zullen worden verkocht.

foto: vimeo.com

Het is absoluut geen haastige zet want de Solar Roof dakpannen kunnen een dergelijke belasting zeker aan.

Advertisement

Wanneer de dakpannen worden gekoppeld aan de oorspronkelijke Powerwall dan zal het mogelijk zijn om een heel huis 100% van duurzame energie te voorzien.

foto: vimeo.com

Na lange wachttijden heeft Musk de datum bekendgemaakt waarop er met de verkoop zal worden begonnen en komt daarnaast ook nog met een sensationeel feit.

foto: vimeo.com

De verkoopprijs zal zelfs minder zijn dan een traditioneel dak om meer mensen te stimuleren tot de overstap naar zonne-energie.

Dit keer is het product echt innovatief en heeft het alles in huis om een grote stap vooruit te zijn in de technologische evolutie.

foto: vimeo.com
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt