Craco, de spookstad aan de Middellandse Zee die jullie harten zal stelen - Curioctopus.nl
x
Craco, de spookstad aan de Middellandse…
Maakt het koffie apparaat je ziek? Als je je niet goed voelt kan het daar aan liggen De Fransen gaan als eerste een verbod invoeren op plastic bestek en borden

Craco, de spookstad aan de Middellandse Zee die jullie harten zal stelen

29 Mei 2017 • Door Skip
4.956
Advertisement

Craco ligt in de regio Basilicata in de hak van de Italiaanse laars. Deze stad is in de loop der tijd door alles en iedereen verlaten en nu woont er vrijwel niemand meer. De stad werd gesticht in de 8e eeuw voor Christus en kende bescheiden voorspoed en werd zelfs een woongebied, een feodaal leengebied en ten slotte een klein stadje. De inwoners moesten echter weg uit hun huizen vanwege een tragisch voorval dat de plaats maakte tot wat het nu is: een spookstad.

In 1963 werd de stad getroffen door enkele landverschuivingen waardoor de inwoners moesten verhuizen naar een lager gelegen gebied dat tegenwooordig Craco Peschiera heet. Maar de problemen waren nog niet voorbij voor de stad Craco want in 1972 maakte een overstroming de situatie nog erger waardoor het opnieuw bewonen van het historische centrum moeilijker werd. Alsof dat nog niet genoeg was werd de stad in 1980 getroffen door een aardbeving en werd ze definief verlaten. Maar alsof het de bedoeling was de mensen die weg waren gegaan uit te dagen, bleef de stad ongedeerd en werd het in alle opzichten een spookstad, een toeristenbestemming een filmlocatie. Hieronder vind je een kleine fotogallerij om je een idee te geven van hoe deze ruïnes en huizen inwerken op je verbeelding.

1.

Advertisement

2.

3.

4.

Advertisement

5.

6.

Advertisement

7.

Tags: ItaliëStad
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt