De video van de toerist in Rome die de naam van zijn vriendin op de muur van het Colosseum graveert

Janine image
door Janine

07 Juli 2023

De video van de toerist in Rome die de naam van zijn vriendin op de muur van het Colosseum graveert
Advertisement

Het is niet de eerste keer dat het ongepaste gedrag van een toerist tegenover Rome en zijn ontelbare historische monumenten de krantenkoppen haalt. Baden in fonteinen, standbeelden die worden aangezien voor selfie-metgezellen, invallen in kerken: als onbeschaafd gedrag altijd laakbaar is, is dat des te meer het geval wanneer het scenario een millennial monument is zoals het Colosseum.

Er is een video vrijgegeven binnen de muren van het Colosseum, waarin een jonge toerist wordt verrast terwijl hij de naam van zijn vriendin op de muur aan het kerven is. De daad is gemeld bij het beveiligingspersoneel van het monument, en toerist is inmiddels geïdentificeerd. Het gaat om een fitnessinstructeur uit Bristol, Engeland.

via CNN

Advertisement
Youtube

Youtube

Het filmpje verscheen op sociale media en baarde meteen opzien: een toerist filmde een andere toerist die tijdens een bezoek aan het Colosseum bij een muur stopt en iets op de muur graveert. De onbeschofte toerist is in het gezelschap van zijn vriendin en volgens de bronnen heeft de inscriptie die is gekozen om op het amfitheater Flavio te worden gegraveerd betrekking op hun relatie.

Kennelijk wilde de man zijn liefde voor het meisje eren door "Ivan + Hayley 23" op de muur van het Colosseum te schrijven.

Wat gebruikte de jongeman om de naam te kerven? De toerist gebruikte geen viltstift, maar gebruikte een sleutel om de bakstenen van het bijna tweeduizendjarige materiaal te beschadigen en de letters van hun namen erin te kerven.

Advertisement
Youtube

Youtube

De straf die de Engelse toerist riskeert is erg zwaar: een boete van €15.000 en een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar.

Velen hebben zich afgevraagd waarom degene die de video heeft gemaakt de jongen niet heeft tegengehouden: volgens wat de auteur van de video zelf zegt, lijkt het erop dat hij de daad van de jongeman onmiddellijk veroordeelde en meteen daarna de beveiliging waarschuwde.

Dit is niet de eerste keer dat het Colosseum wordt aangezien voor een prikbord voor persoonlijke doeleinden: in 2020 werd een Ierse toerist betrapt door een beveiligingsman die zijn initialen in het Colosseum had gekerfd, terwijl in 2014 een Russische toerist een boete van €20.000 kreeg wegens de letter "K" die hij op dezelfde manier had gegraveerd.

Advertisement