Dit kleine Italiaanse dorpje betaalt 30.000 euro aan mensen die erheen verhuizen

Janine

27 November 2022

Dit kleine Italiaanse dorpje betaalt 30.000 euro aan mensen die erheen verhuizen
Advertisement

In een wereld waarin mensen steeds dichter bij de metropool willen wonen, beginnen kleine dorpen te ontvolken. Het aantal liefhebbers van het snelle stadsleven is duidelijk toegenomen, maar er is geen gebrek aan liefhebbers van rust en stilte die steden met weinig inwoners verkiezen boven het stadsleven, waar rust en kalmte overheerst.

Liefhebbers van dit tweede alternatief kunnen niet anders dan blij zijn met het ontdekken van het merkwaardige aanbod van het kleine Italiaanse dorp waarover we je gaan vertellen. Iedereen die de beslissing neemt om daarheen te verhuizen, ziet zijn financiën verrijkt met €30.000. Laten we het nader bekijken.

via Cnn

Advertisement

We zijn in de regio Puglia, om precies te zijn in het dorp Presicce. Om deze plaats in Zuid-Italië opnieuw te bevolken, heeft de gemeente een werkelijk aantrekkelijk voorstel gedaan, dat iedereen kan aanmoedigen om de koffers te pakken en daarheen te verhuizen. Ambtenaren hebben aangekondigd dat 30.000 euro (hetzelfde bedrag in dollars) zal worden gegeven aan iedereen die een van de te koop staande huizen in het dorp koopt en hier komt wonen. Deze beslissing komt voort uit de noodzaak om het dorp opnieuw te bevolken en alle verlaten huizen weer te laten bewonen.

Het meest interessante aspect is dat de appartementen zeer lage prijzen hebben, lager dan het bedrag dat mensen die van plan zijn er in te trekken zouden ontvangen. De gemiddelde kostprijs van de woningen ligt rond de 25.000 euro.

"Er zijn te veel lege huizen in het historische centrum, we zouden graag terug willen naar een dorp vol mensen - legt wethouder Alfredo Palese uit - het is jammer om onze wijken vol geschiedenis, architectuur en kunst te observeren die langzaam aan het leeglopen zijn, waardoor het verval de overhand krijgt. Daarom bieden we tot 30.000 euro aan mensen die een van deze verlaten huizen willen kopen".

Een uitstekende marketingoperatie mogelijk gemaakt door de vereniging van twee gemeenten, die van Presicce en Acquarica. Deze fusie heeft ertoe geleid dat de staat meer publieke middelen heeft toegekend (men denkt dat het bedrag een miljoen euro bereikt) om te kunnen herinvesteren in de herbevolking van het dorp.

Advertisement

Wie op dit aanbod ingaat, kan genieten van de geschiedenis, de architectuur, de kunst en vooral de natuur. Deze plaats wordt de "groene gouden stad" genoemd vanwege de weelderige olijfgaarden die extra vergine olijfolie van hoge kwaliteit produceren.

Een echte kans die je niet mag missen, zou je hem niet meteen willen grijpen?

Advertisement