Op haar 37e ontdekt ze dat ze Alzheimer heeft: het komt door de schimmel in huis

Janine image
door Janine

20 Februari 2023

Op haar 37e ontdekt ze dat ze Alzheimer heeft: het komt door de schimmel in huis
Advertisement

Er is nieuws dat je nooit zou willen ontvangen, vooral als het iets onaantastbaars is, waarvan we zeker zijn dat het ons niet kan overkomen. Zoals bij sommige ziekten, waarvan wordt aangenomen dat ze alleen ouderen treffen, daarom zijn jongeren er niet bang voor en weigeren ze zelfs de gebruikelijke controles uit te voeren. Vaak neemt het leven je echter in de maling en net wanneer je je het veiligst voelt, slaat het toe.

Dit alles overkwam deze vrouw, bij wie op 37-jarige leeftijd de diagnose Alzheimer werd gesteld. Uit onderzoek bleek dat de belangrijkste oorzaak de grote hoeveelheid ingeademde schimmel was.

via New York Post

Advertisement

Amie Skilton, uit Sydney, is door haar ziekte zelfs haar eigen naam vergeten. De vrouw is natuurgeneeskundige en heeft veel lezingen gegeven over het hele continent. In de laatste toespraken die ze in het openbaar had gehouden, had ze herhaaldelijk herhaald dat ze van appartement zou veranderen. Een beslissing waarmee haar beproeving zou zijn begonnen. Het begon namelijk allemaal toen zij en haar man naar hun nieuwe huis verhuisden. 

Twee maanden na de verhuizing werd ze erg ziek. Het paar wist niet dat de verkeerde waterdichting van de douche de verspreiding van water en bijgevolg schimmel door het hele appartement zou hebben veroorzaakt. Amie is echter genetisch kwetsbaar voor schimmels en ermee in aanraking komen veroorzaakt ernstige allergische reacties.

Advertisement

"Het eerste symptoom dat me opviel - legt Amie uit - was de allergie, daarna kwam ik plotseling tien kilo aan. Op sommige dagen wist ik niet hoe ik me moest kleden, ik keek naar mijn kleren en ik voelde me in de war, ik begreep niet hoe ik ze moest dragen". Artsen diagnosticeerden haar met de ziekte van Alzheimer, maar konden niet achterhalen wat de oorzaak was. De mogelijkheid van schimmel werd door sommige gebruikers op een forum gesuggereerd. Blijkbaar was dit de juiste intuïtie.

Een paar dagen eerder was er een waterlek in de garage. Om deze reden belde ze iemand om het te verhelpen. De loodgieter bracht het lek in kaart en merkte op dat het brandpunt onder het vloerkleed lag. "Toen we het optilden, zagen we allemaal zwarte schimmel. We hebben ook de andere kamers gecontroleerd en toen we naar de slaapkamer gingen, ontdekten we dat de matras helemaal groen was."

Amie kreeg op 37-jarige leeftijd de ziekte van Alzheimer. De enige manier om spelingen van het lot, zoals deze, te voorkomen, is door voortdurende controles te ondergaan.

Advertisement