Een man krijgt bloed van zijn tienerzoon om jong te blijven: hij is geobsedeerd door het ouder worden

Janine image
door Janine

01 Juni 2023

Een man krijgt bloed van zijn tienerzoon om jong te blijven: hij is geobsedeerd door het ouder worden
Advertisement

Wie zou er niet willen kunnen pronken met een eeuwig jeugdige uitstraling? Voor velen is de gedachte oud te moeten worden niet gemakkelijk, ook al is het een natuurlijk en onomkeerbaar proces. Er zijn natuurlijk remedies om het verschijnen van rimpels uit te stellen of reeds aanwezige rimpels te elimineren, met behulp van dure schoonheidsbehandelingen van verschillende intensiteit. Een man heeft echter de aandacht van de media getrokken omdat hij op alle mogelijke manieren heeft geprobeerd het elixer van de eeuwige jeugd te vinden, grote bedragen heeft uitgegeven om dit te doen en tot een werkelijk extreme oplossing is gekomen: zijn bloedplasma uitwisselen met dat van zijn vader en zijn zoon.

via New York Post

Advertisement
bryanjohnson_/Instragram

bryanjohnson_/Instragram

Brian Johnson, een 45-jarige technologie-magnaat, is geobsedeerd door het idee van ouder worden en niet alleen esthetisch, maar ook biologisch: de biohacker is wereldwijd populair geworden vanwege zijn vasthoudendheid om jaarlijks miljoenen dollars te investeren in het streven naar de eeuwigdurende jeugd, het financieren van onderzoeksteams en geavanceerde medische procedures. Johnson, die eerder bloedtransfusies ontving van een anonieme donor die hij persoonlijk had uitgekozen en in perfecte gezondheid verkeerde, ontving plasma van zijn 17-jarige zoon Talmage en schonk het op zijn beurt aan zijn vader Richard.

De drie familieleden ondergingen de procedure in een kliniek in Dallas, in Texas, waar de zoon van Bryan een liter bloed liet afnemen, dat vervolgens via een apparaat werd gesplitst in een deel vloeibaar plasma en een deel rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes.

Advertisement

Vervolgens werden de verkregen substanties in de aderen van Johnson geïnjecteerd in een poging de door de tijd veroorzaakte weefselschade te herstellen en het lichaam te verjongen, waarbij het verouderde bloed werd vervangen door dat van een jonge donor om achteruitgang te voorkomen. Dezelfde ingreep werd vervolgens uitgevoerd op Richard met het bloed van Bryan. Een maatregel die als beslist drastisch werd beschouwd, maar blijkbaar slaagde de man erin om binnen twee jaar zijn biologische leeftijd met meer dan vijf jaar te verminderen: volgens de mening van een arts zou zijn hart 37 jaar oud zijn en zijn huid 28, terwijl de fysieke en longcapaciteiten vergelijkbaar zouden zijn met een achttienjarige.

De wetenschap met betrekking tot bloedtransfusie als methode om biologische veroudering tegen te gaan, is nog niet gevestigd, maar is wel getest op ratten. Met het bloed van zijn zoon zou Bryan een interne verjonging moeten krijgen die aan de buitenkant zal worden weerspiegeld, hoewel wetenschappelijke studies hierover nog niet zijn afgerond.

Richard, van zijn kant, lijkt de meest fortuinlijke te zijn, met zijn zoon, een van de meest gezonde en sportieve mensen op aarde, als donor: "Ja, ik heb de loterij gewonnen. Het moet een voordeel zijn om zoveel volume van hem te krijgen."

Johnson's levensstijl, die hij omschrijft als Project Blueprint, omvat het gebruik van een bril die blauw licht blokkeert op bepaalde tijden en een inname van 1.977 calorieën per dag. Zijn doel is ervoor te zorgen dat de hersenen, nieren, lever, huid en andere organen dat als van een 18-jarige blijven functioneren. Velen, ook artsen, vinden zijn obsessie met ouder worden een uiting van sterke angst voor de sterfelijkheid: wat vind jij?

Advertisement