"Mijn zoon is van school gestuurd vanwege zijn kapsel"

Janine image
door Janine

20 December 2022

"Mijn zoon is van school gestuurd vanwege zijn kapsel"
Advertisement

Iedereen heeft zijn eigen idool en zou in alle opzichten op hem willen lijken, in sommige gevallen proberen we hem in stijl na te doen, proberen we ons op dezelfde manier te kleden, andere keren proberen we hem misschien te imiteren in houding of kapsel. Deze keuzes worden echter niet altijd door iedereen gedeeld, maar het kan vooral gebeuren dat die stijl niet geschikt is voor een bepaalde plek.

In feite koos deze jongen een kapsel dat niet gewaardeerd werd door zijn leraren, die besloten hem van school te sturen en zijn moeder te bellen. Laatstgenoemde, woedend over deze beslissing, wilde het verhaal delen op sociale media.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Emma Shaw, de 32-jarige moeder, deelde het verhaal van haar 12-jarige zoon Alfie Ransom, die door leraren de toegang tot school werd geweigerd vanwege zijn haar. De jongen had ervoor gekozen zijn haar te scheren in de stijl van zijn idool, de Braziliaanse voetballer Ronaldo Luís Nazário de Lima, simpelweg bekend als Ronaldo het fenomeen. Dit kapsel betekende echter dat het grootste deel van het hoofd geschoren was, behalve een langere lok aan de voorkant.

Een paar minuten na binnenkomst in het instituut kreeg Emma een telefoontje van de directeur, waarmee ze te horen kreeg dat Alfie naar huis zou worden gestuurd wegens het overtreden van de schoolregels en pas terug kon komen als hij zich helemaal had geschoren.

"Alfie gaat graag naar school - legt Emma boos uit - maar hij mag pas terug als hij helemaal geschoren is, wat belachelijk is omdat het zijn leervermogen niet beïnvloedt. Ik wil hem niet dwingen om zijn haar af te knippen, ik weet niet wat ik moet doen"

Advertisement

De houding van de leerkrachten en de directeur mag dan overdreven zijn, ze hebben niets anders gedaan dan zich te houden aan de regels van de school. Op het statuut van de Sirius West Academy in Hull (het instituut waar Alfie op zit) staat geschreven dat: "de kapsels moeten passen bij het leven van de Accademie. Er mogen geen extreme kapsels zijn zoals die van de Mohikanen of met een onnatuurlijke haarkleur”.

Wat vind je van deze houding van het instituut? Hoe vind je dat de moeder had moeten handelen?

Advertisement