Hoeveel meisjes staan ​​er op deze foto? De optische illusie die sociale media heeft veroverd

Janine image
door Janine

06 December 2022

Hoeveel meisjes staan ​​er op deze foto? De optische illusie die sociale media heeft veroverd
Advertisement

De optische illusie is dat fenomeen dat van nature voorkomt of wordt veroorzaakt door trucs die voor dit doel zijn gemaakt, waarbij het menselijk oog wordt verward door het beeld dat het waarneemt, iets ziet dat er niet echt is of een vertekend beeld waarneemt van wat zich voor hem bevindt. Optische illusies zijn altijd fascinerende ervaringen en als ze ons overkomen, kunnen we zelfs uren besteden met het observeren ervan, in een poging de dynamiek te ontdekken en te begrijpen wat de werkelijkheid is.

Om deze reden vind je vaak foto's van optische illusies op sociale media, die snel populair worden dankzij hun vermogen om de aandacht te trekken en verhitte en interessante debatten te genereren. Eén van deze is een foto met meisjes in een spel met spiegels dat veel bekendheid heeft gekregen en meerdere keren is gedeeld op sociale netwerken. Stel jezelf op de proef door te proberen te achterhalen hoeveel het er zijn!

via Express

Advertisement

De afbeelding werd oorspronkelijk gedeeld door fotograaf Tiziana Vergari op haar Instagram-account en ging al snel het web rond en veroverde miljoenen gebruikers. "Hetzelfde maar anders" luidt het bijschrift onder de foto van enkele meisjes die duidelijk voor een spiegel zitten. Maar hoeveel meisjes zijn ​​er in werkelijkheid afgebeeld op de afbeelding? Dit is de vraag die tot een verhit debat op sociale media heeft geleid met duizenden shares en miljoenen reacties. Zoals we weten, zijn spiegels in staat de werkelijkheid tot in het oneindige na te bootsen, maar het echte beeld dat ze weerkaatsen kan alleen duidelijk worden gezien door van het tafereel weg te lopen en het als geheel te observeren.

Als je naar deze foto kijkt, kun je tot 14 meisjes tellen, maar hoeveel zitten er echt voor de spiegel? Weinig gebruikers hebben het juiste antwoord kunnen vinden. "Het zijn er duidelijk vier", merkte een overtuigde gebruiker op. "Kijk hoe de weerspiegelingen eruit zien. Als je naar hun gezichten kijkt, laat de spiegel de achterkant van hun nek zien. Als je de achterkant van hun nek ziet, laat de spiegel hun gezicht zien. De meisjes lijken gewoon op elkaar." Velen geloofden dat het juiste antwoord vier meisjes was die op elkaar leken; "twee tweelingen" merkte een andere gebruiker op.

Wat denk jij? Ben je klaar om het antwoord te ontdekken? Zo ja, lees het hieronder.

Advertisement
7xlem7/Reddit

7xlem7/Reddit

Op het social platform Reddit vinden we het exacte antwoord met de relatieve uitleg. Op de foto zijn er slechts twee meisjes en ze zitten voor twee spiegels. De anderen zijn allemaal spiegelbeelden. Eventuele verschillen tussen de twee echte meisjes en de reflecties worden veroorzaakt door het perspectief van waaruit de foto is genomen, wat weer de perceptie verandert.

Had je dat begrepen?

Advertisement