x
Het mooie van de ouderdom: 16 foto's…
Hij vindt bij toeval een saffier van 834 karaat: Ze gaat op huwelijksreis en haar moeder boekt de kamer naast haar suite:

Het mooie van de ouderdom: 16 foto's van een artiest die getuigen van het wonder van het verstrijken van de tijd

06 November 2022 • Door Janine
1.807
Advertisement

De ouderdom is een levensfase die maar al te vaak onderschat wordt. Als je wat ouder bent, heb je een groot deel van je bestaan ​​meegemaakt en heb je talloze avonturen beleefd om te vertellen. Grootouders kunnen vaak niet wachten om tijd met hun kleinkinderen door te brengen en hen over hun jeugd te vertellen.

Deze fotograaf, Arianne Clément, wilde een verzameling foto's maken om de schoonheid van ouderen te laten zien, ze wil het traditionele concept omverwerpen en deze levensfase vanuit het juiste oogpunt laten zien. Hier zijn 16 afbeeldingen die het wonder van veroudering laten zien.


1. Tanden

Deze oma en haar kleindochter lachen samen omdat ze voortanden missen. Misschien wachten ze allebei tot de tandenfee 's avonds een cadeautje voor ze achterlaat.

2. Omhelzing

Moeder en dochter omhelzen elkaar op het strand, vergezeld van het gebulder van de golven die op de kustlijn beuken en de wind die door hun haren waait.

Advertisement

3. Liefkozing

De vrouw pakt haar kleinzoon op en kijkt hem voor het eerst in de ogen, en hij reikt naar haar gezicht alsof hij haar wil strelen.

4. Lachen

Très chers amis! Mon livre photo sur les zones bleues va bientôt voir le jour! Je profite de la période des fêtes...

Pubblicato da Arianne Clément su Mercoledì 17 novembre 2021

Deze man die op een stoel leunt heeft het geheim begrepen om beter te kunnen leven: door te lachen.

5. De liefde

Wat is liefde tussen twee mensen anders dan het constante verlangen om samen oud te worden. De tijd verstrijkt, maar de een zal de ander blijven zien zoals ze elkaar voor het eerst zagen.

Advertisement

6. De foto

Deze vrouw wilde een foto laten zien van hoe ze eruit zag toen ze jonger was. Het uniform is echter niet veranderd, het toont de toewijding aan haar vak.

7. Mand

Deze vrouw zet de oude tradities voort toen de manden, met de oogst erin, te zwaar waren om met de hand te dragen. Daarom werden ze, dankzij een stoffen kroon die de last verlichtte, op het hoofd geplaatst.

Advertisement

8. Schilderij

"De zwerver boven de zee van mist" is een beroemd schilderij van Caspar David Friedrich. In dit geval is geprobeerd het opnieuw te maken.

9. De stilte

Vaak zijn woorden niet nodig als je een gevoel, een emotie of een gemoedstoestand wilt uitdrukken. Dit beeld is de demonstratie dat als er tussen twee mensen een band bestaat om begrepen te worden, het voldoende zou zijn om te zwijgen.

Advertisement

10. Framing

Deze vrouw observeert zichzelf in meerdere spiegels en in elk ervan is een foto gemaakt om al haar facetten onuitwisbaar te maken.

11. Blik

Deze grootvader knuffelt zijn kleinzoon van een paar maanden oud, ze hebben dezelfde blik van ongeloof, alsof ze de wereld voor het eerst zien.

12. Verhalen

Oudere mensen hebben een schat aan verhalen die ze graag met de kleintjes delen. Deze laatsten luisteren graag naar deze avonturen van voorbije tijden.

13. De zee

Voor een visser betekent de zee zijn thuis, deze man bekijkt de golven met nostalgie alsof ze hem jarenlang hebben gewiegd.

14. Paard

Misschien door de manier waarop ze naar elkaar kijken, kennen de twee elkaar al vele jaren. Wie weet welke avonturen ze hebben gedeeld…

15. Tederheid

Hij probeert hem gerust te stellen met een lieve zorgzaamheid.

16. Ondersteuning

Om vooruit te komen, heb je altijd iemand nodig die je ondersteunt.

Welke afbeelding vond je het mooist?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt