x
Grijp het moment: 17 keer waarin timing…
Op 84-jarige leeftijd vond ze de moed om uit de kast te komen: Japan: 17 afbeeldingen zonder context die alle vreemdheid en excentriciteit van dit land laten zien

Grijp het moment: 17 keer waarin timing heel bijzondere foto's heeft gemaakt

07 Oktober 2022 • Door Janine
9.080
Advertisement

Op het juiste moment de foto maken is een echte kunst. Het begrijpen van het ideale moment om te fotograferen om een ​​perfect beeld te creëren, is een gave, evenals een van de ambities van veel fotografen. Meestal ontstaan ​​de beste foto’s wanneer niemand het verwacht. Velen weten dat het op deze manier mogelijk is om momenten die emoties of hilariteit oproepen, uit te kristalliseren. Bovenal kunnen hierdoor echt extravagante en hilarische perspectiefspellen ontstaan.

Een seconde later en de foto zou niet zo perfect zijn. Hier zijn 17 afbeeldingen waar timing zeer bijzondere foto’s heeft voortgebracht.


1. De koe

Zodra je naar deze afbeelding kijkt, vraag je je af of het de koe is die klein is of dat de houten paal enorm is.

2. Flatgebouw

Dwalend door Malta heeft deze fotograaf het juiste moment gegrepen om dit gebouw te vereeuwigen, het lijkt namelijk alleen uit een "gevel" te bestaan.

Advertisement

3. De spin

In dit geval is het een geluk dat het slechts een optische illusie is, want opstaan ​​en een spin zien vanuit het raam, die zo groot zou kunnen zijn als een autodeur, zou niemand onbewogen laten.

4. De bizon

Alleen een oplettende waarnemer herkent een bizon in de afbeelding, op het eerste gezicht lijkt het misschien een klif met een vreemde vorm of een wolk in de vorm van een dier.

5. Voeten

De som van de tenen van beide voeten is tien, maar als je ze telt zonder er al te veel bij stil te staan, lijken het er zes voor elke voet.

Advertisement

6. Kat

Deze kat die onder de auto ligt lijkt wel heel erg lang.

7. Lewis Hamilton

foto: Reddit

Op deze afbeelding lijkt het bijna alsof Formule 1-coureur Lewis Hamilton vliegt. Het perspectief laat ons niet waarnemen dat hij de trap afgaat, maar hij lijkt bijna op te stijgen.

Advertisement

8. Mythisch dier

Dit lijkt een mythisch dier te zijn, beschreven in een mythologisch verhaal: een haan met een mensenhoofd.

9. Gigantische sigaret

In het voorbijgaan gezien zou deze op het grind rustende paal eruit kunnen zien als een gigantische sigaret.

Advertisement

10. Het grasveld

Dit beeld bedriegt het zicht en het lijkt of een "grasachtige bol" uit dit plein oprijst. In plaats daarvan is het niets meer dan een ad hoc aangelegde tuin om een ​​perspectiefspel tot leven te brengen.

11. Halve man

Deze man op een ladder lijkt bijna een gedeelte te missen. Het is echter niet duidelijk waar zijn hoofd is gebleven.

12. De katten

Dit beeld doet je perplex staan, de lichamen van twee katten zijn duidelijk te onderscheiden, maar er is slechts één hoofd te zien.

13. Brandweermannen

De brandweerlieden blussen het vuur met een waterstraal, maar het lijkt uit de mond van een van hen te komen.

14. De vinger

Het lijkt erop dat deze man een erg lange vinger heeft. De man op de achtergrond heeft met gevouwen armen dit perspectiefspel tot leven gewekt.

15. De gitaar

De gitaar lijkt in dit geval veel groter dan de gitarist. Wie weet of het comfortabel is om het te spelen.

16. De bibliotheek

Meer dan een bibliotheek, lijkt deze foto een echt labyrint of hooguit een waterput. Het gat lijkt kilometers lang door te gaan.

17. Hond aan het stuur

foto: Reddit

Deze hond heeft zijn rijbewijs gehaald, hij heeft ervoor gekozen om achter het stuur te zitten en chauffeur voor zijn baasje te zijn.

Welk perspectiefspel vond je het leukst?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt