Een jongen met autisme vereeuwigt zijn modelauto's alsof ze levensgroot zijn

Janine image
door Janine

03 April 2020

Een jongen met autisme vereeuwigt zijn modelauto's alsof ze levensgroot zijn
Advertisement

Dat van Anthony Schmidt is een verhaal dat in de eerste plaats over passie spreekt. In het bijzonder is deze 12-jarige jongen met autisme altijd al gepassioneerd geweest door auto's. Al op jonge leeftijd fascineerden de vier wielen Anthony en, ondanks de moeilijke gezondheidssituatie veroorzaakt door het autisme waarmee hij te maken kreeg, liet deze jongen zich nooit ontmoedigen om zijn belangen na te streven.

Zoals elke liefhebber van motoren heeft Anthony sinds zijn jeugd honderden modellen verzameld. Auto's, motors, busjes en vele andere middelen: allemaal speelgoed dat voor hem een manier was om met de fantasie te reizen, waarbij hij werelden, scènes en situaties verbeeldde waarin ze werden ingevoegd. Toen hij opgroeide, werd de passie voor fotografie toegevoegd aan die voor auto's en modellen, en toen Anthony ontdekte dat de twee konden worden verenigd, ontstond dat wat hem over de hele wereld bekend maakte.

via anthony_ryan_schmidt/Instagram

Facebook

Facebook

Dankzij de volledig realistische auto's begon de jongen ze te fotograferen en ze in steeds uitgebreider scènes in te voegen, waardoor ze op auto's op ware grootte leken. Degenen die naar zijn foto's kijken, kunnen dus gemakkelijk "misleid" worden en geloven dat hij voor echte auto's staat, geparkeerd in even reële scenario's.

Advertisement

In eerste instantie gebruikte de jongen de smartphone van zijn moeder. Vervolgens, gezien de steeeds groter wordende populariteit van zijn foto's op sociale media, begon hij zich steeds beter uit te rusten door echte miniatuurwerelden na te maken.

Het zijn echte illusies van de werkelijkheid: de modellen lijken in alle opzichten door iemand bestuurd te zijn naar de plaatsen waar ze door Anthony zijn vereeuwigd!

Voor Anthony is dit een geweldige manier om zichzelf uit te drukken, een artistieke, creatieve en opwindende ervaring die hem in staat stelt het dagelijks leven beter onder ogen te zien en de ongemakken die verband houden met het autisme waaraan hij lijdt zoveel mogelijk te bestrijden.

De jongen blijft zijn activiteit serieus nemen, zozeer zelfs dat zijn moeder, om hem te steunen, een fondsenwervingscampagne op Kickstarter lanceerde, die echt onverwachte resultaten opleverde.

Advertisement

Het lijdt geen twijfel dat deze jongen in zijn foto's een heel slim en wijs gebruik maakt van perspectief en groottes.

Zou je niet in een van zijn voertuigen willen stappen en wegrijden?

Advertisement
Advertisement