Hoe de Lamborghini's er kwamen omdat de man achter Ferrari een tractormaker beledigde - Curioctopus.nl
x
Hoe de Lamborghini's er kwamen omdat…
Heb je ook het gevoel geen eigen tijd meer te hebben buiten je werk om? Door dit onderzoek weet je waar je vrije uurtjes zijn gebleven Het lijken net echte vissen, maar eigenlijk zijn het schitterend mooie kunstwerken

Hoe de Lamborghini's er kwamen omdat de man achter Ferrari een tractormaker beledigde

31 Mei 2017 • Door Skip
4.514
Advertisement

Vaak wanneer mensen een belediging naar hun kop krijgen dan kaatsen ze de bal terug of blijven ze stil en incasseren de klap met gebogen hoofd, of accepteren 'm met waardigheid. Maar er is ook nog een andere productieve manier hoe je met zulke situaties, door diegene het betaald te zetten, door bijvoorbeeld een van de meest vooraanstaande merken van de auto-industrie op te richten.

Ferruccio Elio Arturo Lamborghini werd geboren in Renazzo op 28 april 1916 en was een Italiaans ondernemer en oprichter van het automerk Lamborghini.  

foto: Wikimedia

Ferruccio Lamborghini bezat een bedrijf genaamd Lamborghini Trattori, waar landbouwvoertuigen werden gemaakt van materialen die hij haalde bij het leger. Ferrucio had daar gewerkt als monteur ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, en onderscheidde zich door zijn uitstekende vaardigheden. Zo gebeurde het dus dat hij met zijn activiteiten begon. Hij had een garage geopend in Noord-Italië en voerde reparaties uit en wanneer hij voldoende materialen had zette hij een tractor in elkaar. Deze verkocht hij dan aan de boeren in de streek en omdat daar voldoende land was dat kon worden geploegd was de vraag nogal groot. In het begin lukte het hem om bijna een tractor te verkopen per maand, daarna namen de zaken zo'n vlucht dat hij sportwagens kon kopen, waarvan hij altijd al had gedroomd. Een van deze wagens was een Ferrari.

Maar de Ferrari 250 GT die Ferrucio had gekocht had jammer genoeg (of misschien juist gelukkig) een probleem met de koppeling. De jonge zakenman besloot een bezoekje te brengen aan de man Ferrari zelf om met hem het defect te bespreken. Volgens de legende had Ferrari naar het verhaal van Lamborghini geluisterd en hem gezegd dat het probleem niet het voertuig was maar de bestuurder. Terwijl hij dit zei wierp hij misprijzend een blik op de tractor die achter hen stond.

Ferrucio nam hetgene wat Ferrari gezegd had aan als een uitdaging en kon het niet zo makkelijk van zich af schudden en startte met het maken van sportauto's. Een zette een kleine fabriek neer in Sant'Agata en met behulp van enkele mannen, waaronder een voormalig werknemer van Ferrari, produceerde hij de eerste sportauto dat het Lamborghini-embleem droeg. De auto haalde een snelheid van 240 km p/u. Het symbool van de stier was het antwoord van Ferrucio als ondernemer op de belediging die hij jaren eerder kreeg van Enzo Ferrari.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt