Alle applicaties en apparaten die je erbij helpen kinderen niet achter te laten in de auto - Curioctopus.nl
x
Alle applicaties en apparaten die je…
Opzettelijk of toevallig maakt niet uit want de poses van deze honden is het toppunt van vermaak Deze 13 dingen zijn zo perfect dat ze wel NEP lijken

Alle applicaties en apparaten die je erbij helpen kinderen niet achter te laten in de auto

12 Juli 2017 • Door Skip
3.127
Advertisement

Hoe kan een ouder zich voelen die verantwoordelijk is voor letsel dat zijn eigen kind heeft opgelopen, of erger nog voor zijn dood? Niet een, misschien niet eens twee levens verwoest, maar die van een hele familie of een hele gemeenschap. Het is helaas een terugkerend thema in de zomer. Medeplichtige in het drama is de hitte. Je kan thuis de fles van de kleine vergeten zijn zoals je ook deze laatstgenoemde in de auto kunt vergeten. Hoezeer dit ook twee situaties zijn die niet kunnen worden vergeleken, zijn ze dat eigenlijk wel. Het brein is er in beide gevallen van overtuigd de handeling te hebben voltooid die een gewoonte is, maar voor die ene, fatale keer, is het niet gedaan.

Is het echt onmogelijk om te voorkomen dat deze even alledaagse als tragische gebeurtenis kan plaatsvinden?

Nee, we kunnen niet vertrouwen op onze concentratie. We kunnen onszelf niet beloven op ons qui-vive te zijn, we moeten vertrouwen op iets anders.

foto: pixabay.com

De hitte en de duizend dingen die moeten worden gedaan die door ieder mens z'n hoofd gaan speelt ook een rol. Des te meer. We zouden onszelf niet zo geweldig mogen vinden en niet het lef mogen hbben om met de vinger te wijzen naar een ouder die zijn kind in de auto vergeet. Het leven van de kleine is abrupt onderbroken en met het zijne ook dat van de ouder. Het is bijna onmogelijk om zo'n zware last te moeten dragen.

We zouden er eens een keertje goed aan doen om het vertrouwen in de handen van technologie te leggen. Na te hebben erkend dat het menselijk brein zwaktes heeft, moeten we wel bekennen dat er met technologie het verschil kan worden gemaakt. Dit zijn de apps voor de smartphone en de apparaten die helpen om zeer trieste tragedies als deze te voorkomen.

  • Remmy: een sensor die je vast kunt maken aan het zitje en een batterij die je in de sigarettenaansteker kan steken. Geeft een signaal van eventuele bewegingen van de baby en wanneer de motor wordt afgezet als er nog iemand in het autostoeltje zit.
  • Infant Reminder: de app geeft aan wanneer de bestemming is bereikt en de tien minuten die daarop volgen geeft het notificaties. Worden deze niet gedeactiveerd dan zullen ze doorgestuurd worden naar andere nummers.

  • Child Reminder: dit is een accessoire bij de Waze navigator die aangeeft wanneer het voertuig op de plek van bestemming is aangekomen en gedurende een bepaalde tijd herinneringen stuurt.

  • Kars4Kids: staat in verbinding met de auto door middel van Bluetooth en aanspring op het moment dat de motor af wordt gezet. Het geeft reminders en belletjes die je kunt personaliseren, dat je kind in de auto zit. 
  • Driver’s little helper: een sensor die je op je telefoon kan doen en gegevens doorstuurt naar de smartphone. Het geeft aan wanneer de temperatuur te hoog wordt en of de baby nog in de auto zit. De hele kit kost $ 79,99

  • Baby Alert: een van de betrouwbaarste en goedkoopste oplossingen. Het lijkt op een sleutelhanger en geeft waarschuwingen door middel van geluid en kost € 30,00.

  • Seebo: gaat aan wanneer de auto wordt afgesloten en eventuele bewegingen van het kind aangeeft

Apparaten en applicaties die een groot, heel groot verschil kunnen maken.

Tags: Auto'sKinderenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt