Zwemlerares waarschuwt ouders om geen handdoek om de schouders van kinderen te wikkelen

Janine image
door Janine

05 Juni 2023

Zwemlerares waarschuwt ouders om geen handdoek om de schouders van kinderen te wikkelen
Advertisement

Voor je kinderen zorgen is een grote inspanning, die elke ouder op de best mogelijke manier probeert te doen. Er zijn enkele situaties die bijzondere voorzorgsmaatregelen vereisen, vaak onverwacht: in deze gevallen komen de experts in het spel, die met hun waardevolle advies moeders en vaders waarschuwen hoe ze zich moeten gedragen. Zo gaf een zwemlerares via sociale media een belangrijke waarschuwing: wikkel je handdoek niet om de schouders van kinderen. Laten we eens kijken waarom.

via New York Post

2 1/2 weeks until the last session of the year!! You don’t want to miss out on getting your little ones in. Visit springhillisr.com to schedule ❤️

Pubblicato da Spring Hill ISR LLC - Nikki Scarnati su Martedì 9 agosto 2022

Nikki Scarnati is een ISR-gecertificeerde zweminstructeur, gespecialiseerd in onderwijs over waterveiligheid en verdrinkingspreventie.

Via haar sociale profielen wendde de vrouw zich tot ouders om uit te leggen wat de beste manier is om hun kinderen af ​​te drogen als ze uit het water komen en vooral wat ze moeten vermijden. Wanneer je de handdoek vastpakt om hem om zich heen te wikkelen, moet je opletten hoe je te werk gaat: hoewel het gebruikelijk is om hem op de schouders van het kind te leggen om te voorkomen dat hij het koud krijgt, is dit niet het juiste systeem. Sterker nog, het zou zelfs gevaarlijk kunnen blijken te zijn.

"Ik heb het zo vaak zien gebeuren, en ikzelf, als ouder, heb het gedaan zonder zelfs maar te beseffen dat het niet goed is", legt Scarnati uit. "Als kinderen zo in het zwembad zouden vallen, zouden al hun ledematen bekneld raken onder een natte handdoek."

Advertisement

Het alternatief is daarom om eerst de armen te drogen, dan het kind te vragen ze op te tillen en de handdoek om zijn lichaam te wikkelen, zodat het niet valt: hetzelfde systeem waarin we hem praktisch voor onszelf gebruiken. "Op die manier hebben ze, als ze in het water belanden, nog steeds een manier om hun ledematen te gebruiken voor zelfredding en zijn ze veel veiliger."

Er waren veel gebruikers die haar aandacht op prijs stelden en haar bedankten voor het waardevolle advies waar ze nooit aan hadden gedacht. "Ik kan bevestigen dat dit waar is. Toen ik twee was, viel ik in het diepe van een recreatiebad met mijn handdoek om mijn armen en moest ik worden gered", schreef de een, terwijl een ander benadrukte dat de kleintjes, door op de grond te vallen in plaats van in het water, een betere kans zouden hebben om hun evenwicht te hervinden.

And that’s a wrap! ⌛️ First session of 2022 is one for the books. So much hard work and dedication went into this...

Pubblicato da Spring Hill ISR LLC - Nikki Scarnati su Venerdì 13 maggio 2022

Sommige ouders wezen er echter op dat hun kinderen hoogstwaarschijnlijk zouden proberen de handdoek weg te doen als ze op de door Nikki aanbevolen manier werden warm gehouden en dat hun armen nog steeds koud zouden aanvoelen. "Probeer eens een andere stijl handdoek te gebruiken! Er zijn badstof badjassen die ze kunnen dragen na het baden, die hen helpt warm te houden", was het antwoord van de instructeur.

Wat vind je van haar voorstel?

Advertisement