Luchtvaartmaatschappij besluit alle passagiers te wegen voordat ze aan boord gaan

Janine image
door Janine

22 Juni 2023

Luchtvaartmaatschappij besluit alle passagiers te wegen voordat ze aan boord gaan
Advertisement

Een van de onderwerpen waar mensen gevoelig voor zijn, is het gewicht. Meestal wordt er dan ook gezegd dat het onbeleefd is om iemand te vragen wat zijn gewicht is, omdat je het risico loopt hem pijn te doen, vooral als je weet dat je niet in perfecte conditie bent. De hedendaagse samenleving is voornamelijk gebaseerd op het fysieke uiterlijk, maar dit dwingt individuen om elk gebrek als een onoverkomelijke onvolkomenheid te zien, en overgewicht wordt vaak als een van deze beschouwd.

De klanten van de luchtvaartmaatschappij in dit verhaal krijgen echter te maken met hun gewicht, want voordat ze aan boord gaan, zullen ze gedwongen worden op een weegschaal te stappen. Laten we de reden voor deze beslissing in detail bekijken.

via CBS News

Advertisement
Tânia Rêgo Agência Brasil/ Wikimedia Commons - Not the actual photo

Tânia Rêgo Agência Brasil/ Wikimedia Commons - Not the actual photo

De luchtvaartmaatschappij Air New Zealand heeft besloten om voor een bepaalde periode alle passagiers te wegen die aan boord van haar vluchten zouden zijn gegaan. Een extravagante keuze, die echter, in tegenstelling tot wat het lijkt, solide redenen heeft. Voordat ze aan hun reis kunnen beginnen, moet elke passagier op de weegschaal stappen. Het initiatief heeft als doel een onderzoek naar het gewicht van passagiers op gang te brengen. Het bedrijf acht het essentieel om de veilige en efficiënte werking van het vliegtuig te waarborgen.

"We weten - legden de persvoorlichters van het bedrijf uit - dat op de weegschaal stappen ontmoedigend kan zijn. We willen onze klanten echter geruststellen dat er nergens een zichtbaar display is. Niemand kan uw gewicht zien, ook wij niet. Het is volledig anoniem. Het is een eenvoudig proces, maar het is vooral vrijwillig. Het enige waar u rekening mee hoeft te houden is dat u door uzelf op deze manier te wegen, ons kunt helpen u veilig en efficiënt te laten vliegen".

Advertisement
Saiw Olma Havekoh/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Saiw Olma Havekoh/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Passagiers op een weegschaal zetten voordat ze aan boord kunnen, zorgt voor meer veiligheid, want het is essentieel om het gewicht van de hele lading te kennen: "we wegen alles wat in het vliegtuig gaat, van de lading tot de maaltijden aan boord, zonder natuurlijk de bagage te vergeten die in het ruim moet worden geplaatst. Ons onderzoek wordt fundamenteel om het gemiddelde gewicht van passagiers, bemanning en bagage die aan boord worden gebracht te kunnen vaststellen".

Wat denk jij? Vind je het respectloos als klanten wordt gevraagd op een weegschaal te stappen?

Advertisement