Deze vrouw ging aan boord van 30 vluchten zonder tickets of documenten: ze werd een "seriële clandestiene" genoemd

Janine image
door Janine

24 Maart 2021

Deze vrouw ging aan boord van 30 vluchten zonder tickets of documenten: ze werd een "seriële clandestiene" genoemd
Advertisement

Kun je je een situatie voorstellen met minder controles dan voordat je aan boord van een vliegtuig zou gaan? Als je nee hebt geantwoord, weet dan dat je niet de enige bent. Vliegen is mooi en comfortabel, maar het vereist veel tijd en geduld voordat we daadwerkelijk een voet in het voertuig kunnen zetten dat ons brengt waar we heen willen.

Het verhaal van de vrouw dat we je gaan vertellen zal je echt verbazen. Ze noemden haar een "seriële clandestiene", en niet zomaar: deze 69-jarige vrouw slaagde erin om in een tijdsbestek van 19 jaar 30 vluchten te maken. En dat allemaal zonder ooit een cent te betalen voor een ticket, en zonder haar echte documenten te laten zien!

via Metro

Advertisement

Insider/Facebook

Als je het verhaal van Marilyn Hartman niet kent, weet dan dat haar verhaal even absurd als verrassend is en er aan droevige aspecten geen gebrek is. Laten we beginnen met te zeggen dat Hartman zelf de wereld over haar ondernemingen vertelde in een interview dat ze in 2021 gaf, waarin ze verklaarde dat haar illegale “activiteit” was beëindigd. Ondanks dat ze al bekend was en al problemen had met justitie, onthulde Marilyn onbekende en nogal schokkende manieren en details over wat ze deed.

Advertisement
Snappygoat - Not the actual photo

Snappygoat - Not the actual photo

Haar eerste gratis vluchten dateren uit 2002 en gingen vanuit Chicago naar Kopenhagen en Parijs. Sinds die tijd kwamen de “gratis ritjes” van de vrouw steeds vaker voor die haar naar verschillende steden in de Verenigde Staten en de rest van de wereld hebben geleid. Verrassend genoeg werd Hartman pas in 2014 voor het eerst gearresteerd. Nadat ze was vrijgelaten, bleef ze echter vliegen zonder ticket, ze gebruikte zelfs de identiteit van andere mensen en verzamelde een hele reeks andere kleine misdrijven.

WGN News/Youtube

WGN News/Youtube

Seattle, Phoenix, Philadelphia, Atlanta, San Francisco en zelfs Londen. De Britse hoofdstad was haar laatste bestemming als clandestiene. Marilyn werd gearresteerd en vervolgens voorwaardelijk vrijgelaten en probeerde in oktober 2019 en 2021 opnieuw aan boord te gaan, maar zonder succes, na een ontsnapping uit de zorginstelling waar ze woonde en na het eerder genoemde interview.

Suikotei/Wikimedia - Not the actual photo

Suikotei/Wikimedia - Not the actual photo

Hoewel ze zichzelf “gepensioneerd” had verklaard, bleek Hartman de hoofdrolspeelster te zijn van het gebruikelijke script, wat leidde tot haar zoveelste arrestatie. Volgens wat de vrouw zei over de details van haar clandestiene activiteit, zou ze nooit alleen aan boord van een vliegtuig zijn gekomen. "Er is altijd wel iemand geweest die me heeft laten passeren - zei ze - zonder instapkaart en door de beveiliging".

WGN News/Youtube

WGN News/Youtube

"Ik passeerde de controles - ging Marilyn verder - ik volgde de mensen, mengde me tussen de menigte en deed alsof ik bij andere passagiers hoorde bij het instappen". De geestelijke gezondheid van de vrouw, bekend in de veiligheidskringen van luchthavens en meerdere keren gearresteerd op basis van verschillende aanklachten, is instabiel verklaard en geconditioneerd door een bipolaire stoornis. Haar herhaaldelijke clandestiene gedrag werd in feite als dwangmatig beschouwd, ook vanwege de moeilijke jeugd die ze had meegemaakt.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Dat is de reden waarom het, afgezien van de verbazing die het verhaal kan opwekken, ook een nogal triest verhaal is, dat duidelijke en voortdurende gaten heeft laten zien in de beveiligingsprocedures van Amerikaanse luchthavens en daarbuiten. Kende je het verhaal van deze "seriële clandestiene"?

Advertisement