Piloot verandert vliegroute om passagiers het noorderlicht te laten zien

Janine image
door Janine

05 Maart 2023

Piloot verandert vliegroute om passagiers het noorderlicht te laten zien
Advertisement

De natuurlijke wonderen laten je constant sprakeloos achter, bedenk maar dat je als kind na een regenbui wachtte tot de zon doorbrak, en de lucht de zeven kleuren van de regenboog te zien aannemen. De mens houdt ervan deze gebeurtenissen te observeren, omdat ze niets anders zijn dan een manifestatie van de wonderen van het universum. De gebeurtenis die waarnemers echter het meest verwonderd vanwege zijn schoonheid, is het noorderlicht, een atmosferisch fenomeen dat de nachtelijke hemel groen kleurt.

De piloot, hoofdrolspeler van het verhaal, heeft besloten om zijn passagiers een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Om deze reden veranderde hij de vliegroute om het noorderlicht boven het Verenigd Koninkrijk te observeren. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via BBC

APTGroves/Twitter

APTGroves/Twitter

Het Met Office, oftewel de nationale meteorologische dienst van het Verenigd Koninkrijk, had meegedeeld dat de Engelse hemel dankzij de manifestatie van het noorderlicht in nieuwe tinten zou worden gehuld. Een piloot van de luchtvaartmaatschappij EasyJet, die zich hiervan bewust was, heeft besloten zijn passagiers een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Terwijl hij de reis van Reykjavik naar Manchester maakte, wilde hij een extra rondje van 360 graden over de oceaan maken om een ​​van de meest spectaculaire natuurlijke gebeurtenissen die er bestaan ​​te laten zien.

Advertisement
APTGroves/Twitter

APTGroves/Twitter

De reizigers bevonden zich voor een prachtig visioen, de lucht was gekleurd met nieuwe tinten: groen, paars en roze. Onder de passagiers bevond zich ook de fotograaf Adam Groves, die terugkwam van een weekend in IJsland en zodra hij merkte wat er buiten zijn raampje gebeurde, verspilde hij geen tijd en begon hij foto's te maken. Normaal gesproken kun je het noorderlicht op het Schotse platteland zien, omdat het ongerept is, het was de eerste keer dat het zo ver naar het zuiden zichtbaar was.

APTGroves/Twitter

APTGroves/Twitter

"Ik hoopte het noorderlicht in IJsland te observeren - zei Adam - maar ik had de kans niet, het was te bewolkt. Maar toen, nadat we waren opgestegen, halverwege de vlucht, deed de piloot alle lichten uit en realiseerde ik me dat her spektakel daar was, buiten het linkerraampje. Ik zat aan de rechterkant, maar na twee of drie minuten keerde de piloot terug en maakte een draai van 360 graden om iedereen deze magie van het universum te laten zien".

Heb jij het noorderlicht weleens gezien? Wat vond je ervan?

Advertisement