Ze laten haar niet instappen omdat ze "te dik" is: de luchtvaartmaatschappij moet haar therapie betalen

Janine

08 Januari 2023

Ze laten haar niet instappen omdat ze
Advertisement

In de huidige samenleving zijn de meeste relaties oppervlakkig en kortstondig, men doet nauwelijks moeite om de ander echt te begrijpen. Op deze manier wordt het moeilijk om te begrijpen wat een individu echt denkt, maar bovenal ken je hem niet echt. Men zou dus het risico kunnen lopen iets verkeerds te zeggen, maar bovenal zou men iemand het gevoel kunnen geven dat hij zich verkeerd of beledigd voelt.

Er wordt maar al te vaak weinig aandacht besteed aan woorden en men merkt niet dat men daarmee zijn gesprekspartner zou kunnen beledigen. Dat is precies wat er gebeurde met dit meisje, aan wie stewardessen weigerden in een vliegtuig te stappen omdat ze te dik was. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Independent

Advertisement

Ze is Juliana Nehme, een 38-jarige Braziliaanse influencer, die heeft besloten stoom af te blazen op haar sociale netwerken en te vertellen wat er met haar is gebeurd op een luchthaven in Libanon. Het meisje was daarheen gegaan om de vakantie met haar familie door te brengen. De heenvlucht was zonder problemen verlopen met Air France, het probleem deed zich voor bij de terugvlucht.

De luchtvaartmaatschappij Qatar Airways verhinderde haar namelijk de vlucht van Beiroet naar Doha te nemen, maar ze verloor daarbij ook haar directe verbinding met Sao Paulo, in Brazilië, waar ze woont. Juliana was klaar om aan boord te gaan toen ze echter werd tegengehouden door de stewardessen die haar vertelden dat ze vanwege haar omvang zou moeten upgraden en het Business Class-ticket zou moeten kopen, wat haar $3.000 (2.800 euro) zou kosten, omdat daar grotere stoelen zouden zijn, geschikt voor haar.

"Ze ontzeggen me het recht om te reizen - legde het meisje uit via Instagram - ze willen niet dat ik in het vliegtuig stap omdat ik dik ben. Wat jammer dat een bedrijf als Qatar Airways dit soort discriminatie toestaat. Mijn maat maakt me niet anders dan anderen."

Juliana moest bij haar moeder in Libanon blijven, terwijl haar zus en neefje konden vliegen. Bovendien werd het ticket niet eens terugbetaald. Het verhaal ging natuurlijk verder in de rechtbank, waar de bevoegde instanties Qatar Airways opdracht gaven psychotherapie-sessies voor Juliana te betalen om het incident te boven te komen. De advocaat van de influencer, Eduardo Barbosa, benadrukte hoe deze uitspraak een echte mijlpaal is in de strijd tegen vooroordelen.

Wat vind jij?

Advertisement