"Ik zal jullie onthullen hoe je kinderen in bed legt en ze de hele nacht laat slapen": de woorden van een slaapcoach

Janine image
door Janine

12 Augustus 2022

"Ik zal jullie onthullen hoe je kinderen in bed legt en ze de hele nacht laat slapen": de woorden van een slaapcoach
Advertisement

Baby's in slaap krijgen is altijd een zeer moeilijke taak voor ouders, die vaak uitgeput in slaap vallen nadat ze urenlang hebben geprobeerd hun missie met succes te voltooien. Er is veel verwarring over de juiste tijden waarop onze kinderen moeten slapen en de hoeveelheid slaap die nodig is. Bovendien leidt het hectische leven van vandaag er vaak toe dat we hun gewoonten moeten veranderen om alle werk- en gezinsverplichtingen met elkaar overeen te laten komen.

De resultaten zijn vaak vermoeidheid van onze kinderen, wat resulteert in moeilijkheden gedurende de dag. Een goed uitgerust kind is namelijk rustiger en gelukkiger, en is ook beter voorbereid op de schooldagen.

Maar hoeveel slaap hebben onze kinderen nodig? De slaapcoach legt het ons uit.

via Mirror

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Autumn is een Engelse slaapcoach voor baby's, aanwezig op sociale media onder de naam "Rest Grow Thrive", en heeft het geheim onthuld om baby's de hele nacht te laten slapen door ze zelfs in de middag een dutje te laten doen.

"Baby's hebben een slaapcyclus van 90 minuten", legt ze uit, "en ze moeten zichzelf reguleren, zodat ze aan het einde van elke cyclus kunnen blijven slapen." Het juiste moment om ze in slaap te laten vallen, wordt daarom berekend door 90 minuten per keer terug te gaan vanaf het tijdstip waarop je ze wakker wilt maken.

Deze berekening moet rekening houden met de slaapuren die nodig zijn voor het kind, die veranderen naargelang de leeftijd en andere factoren, zoals de omgeving, levensstijl, lichaamsbeweging, gezondheid.

Advertisement

Lindsay Hookway, mede-oprichter van het Holistic Sleep Coaching-project, wijst erop dat, als we de slaaptijd voor onze kinderen willen verlengen, we dit geleidelijk moeten doen. Als baby's meer dan 30 minuten nodig hebben om in slaap te vallen, betekent dit dat ze te vroeg naar bed zijn gebracht. We moeten deze moeilijkheid vermijden door naar hun behoeften te luisteren en een realistische bedtijd in te stellen.

Een andere suggestie van de slaapcoach is om niet na 15.00 uur een middagdutje te doen, maar een dagelijkse routine in te stellen die de kleintjes laat wennen aan het juiste tijdstip om te gaan slapen.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Dit betekent bijvoorbeeld dat je ze voor het slapengaan in bad of onder de douche moet doen in plaats van 's ochtends. “Het is noodzakelijk dat de lichaamstemperatuur stijgt om deze te verlagen om 's nachts te kunnen slapen", legt Autumn uit.

Een andere manier om levendigere kinderen naar bed te krijgen, is door ze tot 3 speeltjes of boeken mee naar bed te laten nemen of door ze de pyjama te laten kiezen die ze willen dragen, waardoor ze meer controle krijgen en zich dus meer aan het programma houden.

Ten slotte is het bevorderen van routine van fundamenteel belang. "Als je een tijd instelt om te slapen, houd je er dan altijd aan. We zijn gewoontedieren. Wees consequent, elke nacht!”, zegt de slaapcoach.

En jij, hoe ga jij om met de slaap van je kinderen? Vind je deze tips van de coach nuttig?

Advertisement