Door kinderen een aantal huishoudelijke taken te laten doen zijn ze succesvoller als volwassenen

door Skip

07 April 2018

Door kinderen een aantal huishoudelijke taken te laten doen zijn ze succesvoller als volwassenen
Advertisement

Goed nieuws voor ouders. Volgens een onderzoek, moet je kinderen vanaf het begin laten wennen aan het doen van huishoudelijke taken, wil je dat ze opgroeien tot succesvolle volwassenen. Zie je jouw kinderen al protesteren tegen je eerste aanwijzingen? Stel ze dan gerust? Nou, stel ze maar gerust door te zeggen dat het zo is volgens de wetenschap. Deze resultaten zijn voortgekomen uit een van de langste onderzoeken die ooit zijn gedaan onder de bevolking. De Grant Study, uitgevoerd door de Universiteit Harvard is begonnen in 1938 en gaat tot op heden nog door met het monitoren van de groei van enkele vrijwilligers, waar ze echt interessante gegevens uit halen.

Advertisement

Kinderen, ook als ze klein zijn, laten wennen aan helpen in huis maakt dat ze succesvolle volwassenen zullen zijn.

Kinderen, ook als ze klein zijn, laten wennen aan helpen in huis maakt dat ze succesvolle volwassenen zullen zijn.

Volgens het onderzoek zijn er twee factoren die een volwassene succesvol en gelukkig maken: liefde (in de ruimste zin van het woord) en arbeidsethos. Onderzoekers hebben afgeleid uit de observatie van twee groepen mensen dat de volwassen die een carriere hebben en tevreden zijn met hun leven, als kind hebben geholpen in het huishouden.

Enkele huishoudelijke taakjes afwerken helpt het kind op meerdere fronten: ten eerste wordt het getest, en wordt het duidelijk wat hij of zij kan, en zet het aan tot het zichzelf verbeteren waar het niet goed in is. Daarnaast kan het zo een verantwoordelijkheidsgevoel kweken, en heeft het kind het gevoel nuttig te zijn.

Dit alles, ook al wordt dat allemaal beleefd op jonge leeftijd, wordt meegenomen in de schat aan ervaringen tot aan de volwassenheid. En dat niet alleen, het zal onmisbaar zijn om de eerste uitdagingen in het leven aan te gaan. Het is net alsof je geoefend hebt en je meer het gevoel hebt voorbereid te zijn wanneer dat nodig is.

Dus, twijfel niet om je kinderen te betrekken in het huishouden. Natuurlijk moet je alles op de juiste manier brengen, nooit als opdracht of als straf, maar als een spel (als kinderen nog heel jong zijn) of als verantwoordelijkheidsding (kinderen vinden het fijn om als kleine volwassenen te worden behandeld!)

Advertisement