De NASA reageert op het bericht van Anonymous over de ontdekking van buitenaards leven

door Skip

29 Juni 2017

De NASA reageert op het bericht van Anonymous over de ontdekking van buitenaards leven
Advertisement

Het nieuws dat door de groep Anonymous werd verspreid over de op handen zijnde aankondiging door de NASA dat er buitenaardse levensvormen zijn gevonden ging binnen enkele uren de wereld rond en deed stof opwaaien, bracht discussies op gang en werden er vragen gesteld.
Thomas Zurbuchen, de man die aan het hoofd staat van de sectie Science Mission Directorate vond het nodig om een publiek statement te doen waarmee hij reageert op het bericht dat door Anonymous is verspreid.

Coverfoto: Wikimedia/NASA

Zurbuchen schrijft op Twitter: "In tegenstelling tot sommige berichten is er geen op handen zijnde aankondiging door de NASA wat betreft buitenaards leven." En verder:"Zijn wij alleen in het universum? Hoewel we nog geen antwoord hebben op deze vraag zijn er wel missies bezig waarmee we verder komen en ons kunnen helpen een antwoord te vinden."

Als er natuurlijk mensen zijn die dit antwoord al in hun bezit hebben en die dat simpelweg gewoon niet willen delen met de wereld, dan kan je geloven in het nieuws van Anonymous.

Dat laat onverlet dat de stappen die we onmiskenbaar aan het zetten zijn richting een breder begrip van "leven" buiten de planeet Aarde, de snelheid rechtvaardigen waarmee het nieuws zich verspreid heeft en de weerklank dat het heeft gekregen.

Van de vele projecten waar de NASA zich mee bezighoudt financieren zij (officieel) geen enkel project dat te maken heeft met het zoeken naar intelligente levensvormen. Als er dus al een ontdekking op dit gebied zou worden gedaan, dan is het zeer waarschijnlijk dat het nieuws niet van hen zou komen...  

Advertisement