Een stel renoveert de keukenvloer en vindt uiterst zeldzame gouden munten

Janine image
door Janine

23 Juni 2023

Een stel renoveert de keukenvloer en vindt uiterst zeldzame gouden munten
Advertisement

Soms doen we onverwachte ontdekkingen, precies op de plekken waar je het het minst zou verwachten. De wens om een ​​schat te vinden zit in ieders hoofd verborgen, want we zijn ongetwijfeld beïnvloed door films waarin de heldendaden van piraten worden verteld. Ieder individu hoopt in feite op een dag toevallig in een koffer vol rijkdommen en gouden munten te stuiten, waardoor hij voor altijd een goed leven kan leiden.

Dat is precies wat er gebeurde met de hoofdpersonen van het verhaal, die bij toeval enkele zeer zeldzame gouden munten vonden tijdens het renoveren van de keukenvloer. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Business Insider

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Een Engels stel had simpelweg besloten om de vloer in hun keuken te renoveren, maar had nooit verwacht dat ze met een normale bouwkundige ingreep in het huis enorm veel geld zouden kunnen verdienen. Tijdens de renovatie vonden de twee hoofdrolspelers een verzameling van 264 zeldzame Engelse gouden munten, daterend uit een periode die zou kunnen gaan van 1610 tot 1727.

De muntenverzameling zou ooit eigendom zijn geweest van de Fernley-Maisters, een koopmansfamilie uit Hull, een stad in East Riding of Yorkshire, in Verenigd Koninkrijk. Het paar zag de mogelijkheid om geld te verdienen door die munten te verkopen en koos ervoor om ze te veilen. Een echte schat waarmee ze 842.330 dollar (ongeveer 760.000 euro) verdienden.

Advertisement
A. J. van der Wal /Wikimedia Commons - Not the actual photo

A. J. van der Wal /Wikimedia Commons - Not the actual photo

De partij die werd geveild door het bekende bedrijf Spink & Son trok internationale aandacht. Zelfs de veilingmeester, Gregory Edmund, legde uit dat hij nog nooit zo'n reactie had gezien, er kwamen talloze kopers uit Amerika, Europa, Australië en China. Misschien is de reden dat die munten ongeveer 120 jaar Engelse geschiedenis vertegenwoordigen, maar het interessante is dat alles verborgen zat in een potje ter grootte van een blik.

"Het verhaal is echt buitengewoon - zei Gregory Edmund - en juist het surrealistische aspect ervan heeft ervoor gezorgd dat het een grote weerklank heeft gekregen. Ik hoop nu dat mensen niet hun vloer gaan veranderen in de hoop een schat te vinden".

Wat vind je van het verhaal? Is jou ooit zoiets overkomen?

Advertisement