Hij koopt een huis van $100.000 en vind schatten op zolder die misschien meer waard zijn dan het huis zelf

Janine image
door Janine

11 September 2021

Hij koopt een huis van $100.000 en vind schatten op zolder die misschien meer waard zijn dan het huis zelf
Advertisement

Het kopen van een huis is een belangrijke stap die een zorgvuldige evaluatie vereist. Er moet rekening worden gehouden met de buurt, de prijs, de grootte en de algemene staat van het huis. Veel mensen kopen liever een nieuw en modern huis waar geen speciale verbouwingen voor nodig zijn; net zoals veel mensen echter liever verouderde huizen kopen tegen een lagere prijs en investeren in hun renovatie. We weten niet wat de wensen en verwachtingen van David Whitcom tot in detail waren, wat we wel weten is dat hij nooit had verwacht een schat te ontdekken op de zolder van het huis dat hij net had gekocht.

via CBC

Advertisement
Digi24 Facebook

Digi24 Facebook

David kocht een pand in Geneva, in New York, voor ongeveer 100.000 dollar, zonder te weten dat er ongeveer 1000 antiquiteiten in verborgen waren: men denkt dat de totale waarde van de schatten die van het huis zelfs overtreft. De ontdekking daarvan gebeurde bij toeval: een paar weken na de aankoop van het gebouw merkte David een oud vals plafond op. Dus ging hij op onderzoek uit, in de verwachting dat hij alleen wat balken zou vinden, en hij zei dat hij zich op een andere verdieping bevond: een zolder. Daarin bevond zich het werk van fotograaf James Ellery Hale - een fotograaf die leefde tussen het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw - en ander antiek, waaronder meubels, gereedschappen en decoraties. David wendde zich tot de experts van One Source Auctions en werkte met hen samen om de collectie van de fotograaf te herstellen. Dit wordt binnenkort, samen met de andere werken en andere kostbaarheden, geveild.

Advertisement
J E Hale / Susan B Anthony Collection Facebook

J E Hale / Susan B Anthony Collection Facebook

Deskundigen schatten dat de schat die op die zolder verborgen was, voor tussen de $150.000 en $200.000 verkocht zou kunnen worden, meer dan - en in het beste geval een verdubbeling - van het bedrag waarmee de man het huis kocht. Volgens sommige reconstructies verhuisde de fotograaf Hale in 1880 naar New York, en van daaruit begon hij zijn carrière als portretfotograaf. Iedereen hoopt verborgen schatten te vinden, en David heeft dit geluk gehad. Hij zei "het is ongelooflijk" en we denken precies zoals hij. Is het mogelijk dat degene die het huis heeft verkocht die zolder niet heeft opgemerkt?

Advertisement