Deze man heeft met zijn metaaldetector een ongelooflijke ontdekking gedaan: de waarde is onbetaalbaar

Janine image
door Janine

25 Juli 2023

Deze man heeft met zijn metaaldetector een ongelooflijke ontdekking gedaan: de waarde is onbetaalbaar
Advertisement

Elk individu heeft een andere passie, er zijn mensen die van sport houden, mensen die lange wandelingen maken en mensen die in plaats daarvan besluiten om met een metaaldetector door de plaatsen te gaan die ze het beste kennen. Op deze manier zou het kunnen gebeuren om echte vondsten te vinden, onverwachte schatten van onbetaalbare waarde.

Deze man heeft zijn hobby gecultiveerd en dankzij zijn metaaldetector is hij erin geslaagd een ongelooflijke en onverwachte ontdekking te doen.

via Dailymail

Advertisement
Garrett Metal Detectors/Facebook

Garrett Metal Detectors/Facebook

Er zijn velen die van avontuur houden, die zich laten inspireren door de films van avonturiers, piraten en onderzoekers, maar ook hopen een schat te vinden. Zonder echter op reis te gaan, lopen ze tevreden met de metaaldetector langs een veld, in de hoop iets onverwachts te ontdekken, waardoor ze de ervaring zouden kunnen krijgen door een schatkist te vinden.

Billy Vaughan is een gezondheidswerker die voortdurend tal van hobby's cultiveert, waaraan ook die van de metaaldetector is toegevoegd. Om deze reden, uitgerust met zijn Garrett en een schop, slaagde hij erin de droom van elke avonturier waar te maken: het vinden van goud.

Advertisement
Kyösti Viinamäki/Wikimedia Commons

Kyösti Viinamäki/Wikimedia Commons

Maandenlang verliet hij zij huis met zijn instrument in de hoop met een goede buit terug te keren, maar helaas kwam hij elke keer met lege handen of met voorwerpen van weinig waarde terug. Maar hij koos ervoor om niet op te geven en door te gaan met het cultiveren van zijn hobby totdat het geluk besloot hem te belonen.

In een veld in de buurt van zijn huis, in de buurt van Whitehaven, in het Verenigd Koninkrijk, vond hij een echt artefact: een gouden ketting die van 4000 jaar eerder dateerde. Aanvankelijk dacht hij dat het een stuk gereedschap was om rotswanden te beklimmen, maar toen besefte hij dat het een ketting was ter waarde van 14.000 dollar (ongeveer 12.500 euro).

Zde/ Wikimedia Commons

Zde/ Wikimedia Commons

De ketting is een echte historische vondst, die lijkt te dateren uit de Bronstijd. Om deze reden was hij gedwongen het te verkopen aan een museum, volgens de prijs die was vastgesteld door de Treasure Valutation Committee. Hoewel hij niet meer in het bezit is van dit juweel, doet dit niets af aan de vreugde het gevonden te hebben, het gebeurt niet vaak dat je een kostbaar voorwerp vindt, 22 karaats goud, midden in de velden van het Verenigd Koninkrijk.

Wat vind je hiervan?

Advertisement