Hij graaft in zijn tuin en vindt een tas vol bankbiljetten van 90 jaar oud: "Ik zal ze niet uitgeven" (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

29 Augustus 2022

Hij graaft in zijn tuin en vindt een tas vol bankbiljetten van 90 jaar oud: "Ik zal ze niet uitgeven" (+ VIDEO)
Advertisement

Films, vooral die over piraten, hebben ons altijd doen dromen en hopen op onverwachte plaatsen kisten vol gouden munten en diamanten te vinden. Rich Gilson moet zich in een van deze avonturen hebben gevoeld toen hij in zijn achtertuin aan het graven was en een tas vol bankbiljetten vond van 90 jaar oud.

De man besloot op een ochtend samen met zijn vrouw Suzanne in hun tuin te gaan graven om wat werk te doen. Aanvankelijk zakte de schop zonder problemen de grond in. Op een gegeven moment voelde Rich echter weerstand. Op dat moment dacht hij dat het een wortel was. Om deze reden gaf hij meer kracht. Het geluid dat er direct op volgde, leek niet op dat van brekend hout, maar meer van brekend glas.

via Usa Today

Advertisement
pexels - Not the actual photo

pexels - Not the actual photo

De klap verbrijzelde in feite een glazen bak die bedoeld was om twee kleine canvas zakjes met 10 en 20 dollarbiljetten te beschermen tegen de aarde en vochtigheid, met de datum 1934 erop gedrukt. Het totaal bedroeg ongeveer $1000. Na het aanvankelijke geluk van de ontdekking, was het gevoel dat bij het paar groeide nieuwsgierigheid. Beiden wilden nu weten hoe dat bedrag op hun erf was gekomen.

In 1934 hadden mensen een grotere behoefte om te sparen. Dat geld, ontdekte Rich, was het resultaat van het spaargeld van James Dempsey, een hardwerkende man die vele jaren geleden in dat huis had gewoond. Die man, uit angst dat hij dat geld elk moment zou kunnen verliezen, vroeg zijn dochter om het in de tuin te verstoppen. Het probleem ontstond toen de hele familie het weer probeerde te vinden, zonder resultaat. Dat geld leek voor altijd weg te zijn, of in ieder geval totdat Rich besloot in zijn eigen achtertuin te graven.

Advertisement

De man besloot dat geld niet te gebruiken, omdat voor hem het verhaal achter de vondst veel belangrijker is dan de som zelf: "De keuze die James Dempsey 90 jaar geleden maakte is heel interessant. Mensen vragen wat ik ermee ga doen? Nou, ik zal het zeker niet uitgeven.”

Wat zou jij hebben gedaan in plaats van Rich en Suzanne Gilson?

Advertisement