Dit huis verbergt een grot in de kelder die al 70 jaar niet is verkend

Janine image
door Janine

04 Februari 2023

Dit huis verbergt een grot in de kelder die al 70 jaar niet is verkend
Advertisement

Dingen zijn niet altijd wat ze lijken. Je weet het nooit, maar ze zouden een echt geheim kunnen verbergen. Alleen door diepgaand te onderzoeken is het mogelijk om alles te ontdekken wat de schijn verbergt. In films gebeurt het weleens dat een huis veel meer verbergt onder de fundamenten dan het lijkt.

Dit is precies wat er gebeurde in dit huis in Pennsylvania, dat een echte grot in de kelder verbergt, die al 70 jaar onontdekt is gebleven. Laten we beter kijken wat het is.

via Uncoveringpa

Advertisement
Brian Marble/Facbook

Brian Marble/Facbook

Dit huis is gelegen in Pennsylvania, om precies te zijn tussen Greencastle en Mercersburg. Het unieke ervan ligt in het verbergen van een echte grot in de kelder: de Black-Coffey Caverns. De enige manier om er te komen is namelijk het hele huis door te lopen en de trap af te gaan die naar de kelder zou moeten leiden. Nadat je de laatste stap hebt gezet, is de scène die voor je ogen verschijnt ronduit buitengewoon.

Advertisement
Brian Marble/Facbook

Brian Marble/Facbook

De grot werd ontdekt in 1830, ook al is de dynamiek nog niet duidelijk, het bevindt zich onder het terrein, dat destijds eigendom was van John Coffey. Aanvankelijk mochten mensen naar de grot gaan om deze te verkennen. In de daaropvolgende jaren werd er echter een structuur gebouwd boven de opening van de holte, met als doel de afdaling te vereenvoudigen en te vergemakkelijken, zodat het voor opdrachtgevers gemakkelijk zou zijn om een ​​bezoek te brengen aan wat een archeologische vindplaats had kunnen worden.

Het kleine bouwwerk dat boven de ingang van de grot was gebouwd, werd omgevormd tot een huis met twee verdiepingen en na verloop van tijd werden alle bezoeken verboden, zodat de grot ongeveer 70 jaar gesloten en onverkend bleef, totdat het terrein werd gekocht door Dara Black. die die plek nieuw leven wilde inblazen en weer openstelde voor het publiek.

Brian Marble/Facbook

Brian Marble/Facbook

Dara woont in het huis, maar de grot is toegankelijk, je kunt gewoon een rondleiding boeken, op beschikbare dagen (de eigenaren beslissen wanneer ze de deuren van hun appartement openen), waarvan de kosten niets meer zijn dan een simpele vrije donatie. Om het te bereiken, moet je natuurlijk het huis doorlopen en de trap afdalen om de kelder te bereiken. Het bezoek duurt ongeveer 45 minuten en de hele route is bijna een kilometer lang.

Als je de kans had, zou je er dan heen gaan?

Advertisement